SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

La Granadella preveu produir 500.000 litres d'oli

Ultimen preparatius per a la fira

Llauradó, Latorre, Noguera i Barrull, en la presentació de la fira.

Llauradó, Latorre, Noguera i Barrull, en la presentació de la fira.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cooperativa de la Granadella preveu produir 500.000 litres d’oli aquesta campanya, xifra que suposa aproximadament un 25% menys que l’anterior. Això es deu principalment a les gelades del mes d’abril passat. Així ho va assegurar ahir el seu president, Ramon Barrull, en la presentació de la Fira de la Primera Premsada.

El municipi ultima els preparatius del certamen, que se celebrarà aquest cap de setmana i donarà el tret de sortida a les fires dedicades a l’oli. L’alcaldessa, Atzara Noguera, va explicar que la majoria dels actes tindran lloc diumenge i va apuntar que hi haurà una jornada de portes obertes al nou alberg, que acollirà turistes i durant la campanya de recol·lecció de l’oliva acollirà sols treballadors del sector. També es podrà veure l’antic molí en funcionament, hi haurà un mercat de productes de proximitat amb una desena de parades i està prevista una jornada tècnica sobre oleoturisme regeneratiu (vegeu SEGRE de dijous).

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, va destacar que l’oli és un sector econòmic “molt important”. A l’acte també va acudir l’edil Elena Llauradó.

tracking