SEGRE

MUNICIPI MEMORIAL

Vilanova retrà homenatge als 56 veïns que van morir durant la Guerra Civil

Instal·laran una placa commemorativa al cementiri amb els noms de tots ells

Construcció de nínxols - El consistori de Vilanova de Bellpuig ha realitzat treballs d’ampliació del cementiri i s’han construït un total de 24 nous nínxols, així com també una dotzena de columbaris.

Construcció de nínxols - El consistori de Vilanova de Bellpuig ha realitzat treballs d’ampliació del cementiri i s’han construït un total de 24 nous nínxols, així com també una dotzena de columbaris.A.VILANOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Vilanova de Bellpuig retrà homenatge a cinquanta-sis veïns d’aquest municipi que van morir a la Guerra Civil. La tasca d’identificació i recerca d’informació l’ha dut a terme la Comissió de l’Arxiu Històric del consistori. Partint de la llista elaborada per Memorial Democràtic, s’ha encarregat de comprovar els noms al registre civil i recopilar més informació proporcionada per familiars i veïns.

La llista inclou persones en tots dos bàndols del conflicte i entre elles figura un veí que va morir al camp de concentració de Gusen, Manuel Florensa Tudela. En molts casos es desconeix on van ser enterrats els cossos de les persones mortes. Aquests treballs també serviran per corregir possibles errors en els registres històrics i provar de reunir fotografies de les víctimes.

L’alcaldessa de Vilanova, Dolors Pascual, va remarcar que en aquesta tasca han estat imprescindibles els esforços dels veïns i familiars de les víctimes per poder recuperar aquesta informació.L’acte d’homenatge es portarà a terme durant la celebració del Dia de Tots Sants, l’1 de novembre a les dotze del migdia al cementiri municipal. Inclourà la inauguració d’una placa commemorativa amb la inscripció de tots els noms de les persones mortes. D’altra banda, el consistori ha dut a terme tasques de manteniment al cementiri municipal que han inclòs l’enjardinament d’aquest espai públic.

tracking