SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Culpable l'acusat de matar l'exparella davant dels seus fills a Barbastre

L’acusat, divendres durant la lectura del veredicte.

L’acusat, divendres durant la lectura del veredicte.VERÓNICA LACASA/HERALDO DE ARAGÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jurat popular va declarar divendres culpable per unanimitat l’acusat de matar l’exdona davant dels seus tres fills, de 13, 6 i 1 anys, al domicili familiar a Barbastre el 30 de juny del 2021. El judici es va celebrar aquesta setmana a l’Audiència Provincial d’Osca. Segons va informar l’Heraldo de Aragón, el jurat va descartar que l’acusat patís un brot psicòtic i considera provat que va matar la víctima, de 34 anys, sent conscient del que feia.

Davant d’aquest veredicte, la Fiscalia, l’acusació particular i la popular, exercida pel Govern d’Aragó, van mantenir les peticions inicials de 27 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria i dos de maltractament psicològic cap als seus fills pel trastorn d’estrès posttraumàtic que pateixen. Els fets van tenir lloc quan l’acusat va anar a l’habitatge familiar, on ell ja no vivia perquè la parella estava separada. Davant de la negativa d’ella de vendre el pis, ell va agafar un ganivet de la cuina i va assestar dotze punyalades a la víctima, en presència dels fills, “amb la intenció de causar-li el màxim dolor”.

Així mateix, el fill gran va provar de reanimar la seua mare i va trucar al 112 demanant auxili mentre se sentia l’acusat expressar la frase “el teu pare ha matat la teua mare”.

tracking