SEGRE

TURISME LABORAL

Dos sentències obliguen a donar contractes estables a deu empleats de Boí Taüll

Aquests treballadors encadenaven contractacions temporals des de mitjans de la dècada passada

Esquiadors a Boí Taüll l’hivern passat.

Esquiadors a Boí Taüll l’hivern passat.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos sentències han obligat la Generalitat a oferir llocs de treball estables a una desena de treballadors de Boí Taüll, que encadenaven contractacions temporals des de mitjans de la dècada passada, quan l’estació no havia passat encara de les mans de Nozar a les del Govern. Aquesta temporada d’esquí treballaran per primera vegada com a empleats fixos discontinus a les pistes de l’Alta Ribagorça, on exerceixen tasques que van des del manteniment dels remuntadors fins al socorrisme. Aquestes resolucions judicials són fruit d’una demanda judicial que va impulsar el sindicat CCOO.

Després d’una primera resolució favorable del jutjat social de Lleida el 2021, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la va confirmar el mes de març passat. L’empresa de la Generalitat que gestiona Boí Taüll, Actius de Muntanya, va al·legar durant el procés judicial que la normativa dels ens públics limita les contractacions de personal. El TSJC, per la seua part, va rebutjar aquest argument al considerar que “no ens trobem davant de noves contractacions, sinó de canvis en la naturalesa dels contractes” de persones “que ja havien estat contractades de forma continuada amb caràcter temporal”.

Per aquesta raó, afegeix que consolidar contractes indefinits “no produeix cap alteració pressupostària”, ja que no hi ha canvis a la plantilla. “En qualsevol cas, les alteracions pressupostàries es donaran en el futur”, conclou. Fonts sindicals van apuntar que, mentre va durar el litigi als tribunals, l’estació va continuar trucant a treballar amb contractes temporals als empleats demandants.

Actius de Muntanya és actualment una filial de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Segons FGC, els canvis en la normativa laboral i un nou conveni col·lectiu han contribuït a regularitzar del tot una situació heretada de la gestió de Nozar al capdavant de Boí Taüll.

tracking