SEGRE

SUCCESSOS DISPOSITIU

Els Bombers finalitzen la recerca del veí desaparegut a Sort

Última jornada ahir de l'operatiu sense que se'n trobessin indicis || Segueix la investigació dels Mossos una setmana després que se'l veiés per última vegada

Efectius dels Bombers van centrar ahir la recerca en barrancs de la vall d’Àssua.

Efectius dels Bombers van centrar ahir la recerca en barrancs de la vall d’Àssua.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers van dur a terme ahir l’última jornada de recerca sobre el terreny de Josep Català, el veí de Sort del qual es va denunciar la desaparició dimarts passat. Els efectius es van centrar ahir en la inspecció a peu de barrancs a la zona de la vall d’Àssua per si podien localitzar el vehicle en el qual va ser vist per última vegada el desaparegut. Fonts de l’operatiu van assenyalar que es va trobar una motxilla amb roba a la zona, però finalment es va poder comprovar que no era de Josep Català.

Al no poder trobar indicis, l’operatiu de recerca per la zona, amb el centre de coordinació al parc de Bombers de Sort, es va desmuntar ahir a la nit. Durant el cap de setmana, més d’un centenar de persones s’havia unit a la recerca, entre efectius dels Bombers, els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals, la Guàrdia Civil, així com voluntaris i particulars de la comarca del Pallars Sobirà que van recórrer a peu diferents llocs de la zona de la vall d’Àssua. Es van utilitzar helicòpters, unitats canines, drons i mitjans subaquàtics per rastrejar camins, barrancs, rius i pantans, sense cap resultat.

Ara, seguirà la investigació per part dels Mossos d’Esquadra per si es pot trobar alguna pista sobre el parador de Josep Català. Les indagacions estaran pendents dels avisos que es puguin rebre així com de si hi ha moviments de les targetes o el mòbil de la persona desapareguda. Durant els últims dies, els efectius que van pentinar la zona a peu se centraven a buscar el vehicle per si hagués quedat atrapat.

També es va donar avís als veïns perquè comprovessin que el totterreny del desaparegut, amb matrícula L-2437Z, no es trobava estacionat dins de garatges, bordes o pallers, així com als seus voltants.Josep Català va ser vist per última vegada dimarts al matí. La triangulació del mòbil el va situar a la zona en què s’ha centrat la recerca, encara que al cap de dos dies ja no va donar cap senyal a l’estar sense bateria. També es van analitzar les càmeres al rebre un avís que podria haver estat vist a Lleida, encara que aquesta pista finalment es va descartar.El 2021, els Mossos d’Esquadra van registrar un repunt en el nombre de denúncies per desaparicions.

Així doncs, es van comptabilitzar un total de 255 denúncies, la qual cosa implica una mitjana de cinc casos coneguts a la setmana. Vuit van ser a les comarques del Pirineu. La xifra ha augmentat un 49% respecte al 2020 i un 23% respecte al 2019, abans de la pandèmia.

Del total de denúncies a la província de Lleida, prop de la meitat van ser de menors, majoritàriament adolescents d’entre 13 i 17 anys.

tracking