SEGRE

ESQUÍ NÒRDIC

Una empresa de Lles gestionarà l'estació d'Aransa

Esquiadors a Aransa, amb 32 quilòmetres de circuit assenyalat.

Esquiadors a Aransa, amb 32 quilòmetres de circuit assenyalat.A.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estació d’esquí nòrdic d’Aransa tornarà a ser gestionada per una empresa privada després d’una etapa de set anys en què els veïns se n’han fet càrrec. L’Alberg Can Ribals de Lles de Cerdanya ha guanyat el concurs i s’encarregarà del complex hivernal durant cinc anys. La presidenta de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Aransa, Montse Gasc, va explicar que tres empreses es van presentar al concurs, totes de la Cerdanya, i va valorar com “un èxit” que el guanyador sigui una empresa del municipi amb “una gran experiència en el sector dels esports d’hivern”.

Can Ribals ha iniciat converses amb els antics treballadors de l’estació perquè formin part de la plantilla. De fet, aquest era un dels requisits del concurs. Gasc va indicar que estan ultimant tots els tràmits per poder firmar el contracte “durant els propers dies” perquè l’estació pugui obrir aquesta temporada.

Can Ribals es farà càrrec de la gestió i l’explotació de l’estació i d’activitats d’estiu i de muntanya d’Aransa. Inclou els serveis ubicats a la zona del Fornell, amb cafeteria i restaurant, i el recinte forestal que comprèn les pistes d’esquí i el refugi de Prat Miró. L’any 2015 i després de dos concursos deserts per trobar administrador i evitar la possibilitat que l’estació quedés tancada, els veïns van decidir fer-se’n càrrec.

Van crear la societat Aransa Esquí i Muntanya SL, de la qual encara formen part 21 socis.

Les pistes es preparen per a la nova temporada

? Les pistes d’esquí del Pirineu de Lleida es preparen per a una nova temporada d’hivern, que es preveu que comenci a finals de mes si hi ha prou neu. Les estacions han portat a terme inversions i, per exemple, Baqueira Beret estrenarà un nou telecadira i tres pistes d’esquí.

Per a aquesta campanya totes les estacions han apujat els preus dels forfets de dia. A Baqueira costarà 59 euros en el format del Baqueira Pass i 63 euros per al Baqueira Ticket; a Boí Taüll i Port del Comte, 42 euros; a Port Ainé, 38; i a Espot, 36.

tracking