SEGRE

ESQUÍ NOVA TEMPORADA

Boí Taüll obre dos noves pistes, Port Ainé, un mirador astronòmic i Espot, un túbing

Els tres complexos de FGC comptaran amb wifi gratuït i l'Alta Ribagorça acollirà de nou el campionat d'esquí de muntanya || Aquests dominis i les seues àrees d'influència sumen 13.000 places d'allotjament

El conseller de Territori, Juli Fernández (centre), amb càrrecs de FGC i de la Generalitat.

El conseller de Territori, Juli Fernández (centre), amb càrrecs de FGC i de la Generalitat.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes d’esquí del Pirineu ja ho tenen tot a punt per a la nova temporada d’hivern després de les primeres nevades de la setmana passada, que van deixar fins a 15 centímetres de neu. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va presentar ahir les novetats de la nova campanya, entre les quals destaquen les dos noves pistes de Boí Taüll: Regalèssia (blau), que permet baixar des d’una de les cotes més altes de l’estació, i Carreretes (roja), que amplia les possibilitats per descendir des de l’inici de la pista Vaques. L’estació de l’Alta Ribagorça acollirà de nou el campionat mundial d’esquí de muntanya entre el 26 de febrer i el 4 de març.

A més, aquesta temporada de neu s’estrenarà un mirador astronòmic a l’hotel Port Ainé per observar les constel·lacions i una nova pista de túbing de 140 metres de llarg a Espot. FGC també ha implantat un servei de wifi gratuït a les tres estacions lleidatanes i a la Molina, Vall de Núria i Vallter. Així mateix, també s’han engegat noves màquines de venda i recollida de forfets (vegeu les claus).

El director de FGC Turisme, Toni Sanmartí, va explicar que “actualment el 49 per cent dels bitllets i forfets es venen de forma automatitzada, amb avantatges com la comoditat de fer-ho des de casa, sense cues a les taquilles i amb accés directe a pistes”.Per la seua part, la presidenta de FGC, Marta Subirà, va destacar el compromís amb la sostenibilitat, el medi ambient i el territori de les estacions. “Des del 2018 hem reduït un 66% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i hem limitat un 26% el consum d’aigua, un tema que aquest any és especialment sensible”, va reconèixer en aquest sentit.“A més, des de fa anys, l’energia que consumim és 100% d’origen renovable, estem treballant en la descarbonització de tot el parc de vehicles i en la substitució dels canons d’innivació”, va subratllar, i va afegir que “ens permeten fer més neu amb menys energia i menys aigua i això no deixa de ser un element més d’adaptació al canvi climàtic”. En aquesta nova temporada, que començarà a finals de mes, l’esquí haurà d’afrontar dos grans reptes: la pujada de preus de l’energia i la sequera.

Baqueira preveu obrir el dia 26 i FGC encara no ha anunciat la data. Durant la presentació de la temporada, Ferrocarrils va remarcar que les tres estacions de la seua propietat a Lleida sumen a la seua àrea d’influència 13.000 places d’allotjaments.

tracking