SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

Crèdit de 743.000 € per rehabilitar el Molí i l'avinguda Catalunya d'Alfarràs

L'oposició del PSC critica el pressupost insuficient del consistori per a aquestes obres

Imatge virtual de com quedarà la nova avinguda.

Imatge virtual de com quedarà la nova avinguda.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alfarràs ha recorregut a un crèdit de més de 743.000 euros per renovar l’avinguda Catalunya, l’eix comercial que creua la població, i per rehabilitar el Molí Fariner. Aquest Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) es convertirà en un alberg turístic. Aquesta operació ha estat objecte de polèmica entre el govern de JuntsxCat i el PSC, a l’oposició.

Els socialistes consideren que la quantia del crèdit és desmesurada i addueixen que el pressupost hauria d’haver contemplat partides majors per a aquesta finalitat i no fixar-les a la baixa. Valoren que hi hauria d’haver una major planificació a l’hora de sol·licitar ajuts, per exemple dels fons Next Generation, i critiquen la forma unilateral a l’hora de prendre decisions tan importants. Per la seua part, l’alcalde, Joan Carles Garcia (JxCat), va assegurar que la decisió es va prendre després d’una consulta popular que la va avalar.

Va indicar que l’operació bancària, ja tancada i concedida, es va concretar amb el vistiplau d’Intervenció i Tresoreria de l’ajuntament. D’altra banda, va remarcar que durant els últims anys s’ha reduït notablement l’endeutament municipal fins a un 14% i “ara podem assumir el deute”.L’alcalde va explicar que també espera ajuts sol·licitats tant de la Generalitat com de la Diputació per no haver de fer ús de la totalitat del préstec. Va remarcar que licitar obres tan importants exigia garantir els fons.

De fet, estan en fase de licitació, amb la previsió d’adjudicar-les ben aviat. La reforma de la travessia inclou substituir tots els serveis bàsics d’aigua de boca, sanejament i línies telefòniques, així com la renovació de la calçada: se suprimiran voreres per poder fer una plataforma al mateix nivell. No serà per als vianants, però sí que els donarà preferència.

tracking