SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Dos detinguts en un operatiu contra el tràfic de marihuana a Arbeca

Els Mossos van intervenir diverses bosses d'aquesta droga en un pis del carrer Abadia

L’actuació policial es va produir cap a les dos del migdia d’ahir al centre històric d’Arbeca.

L’actuació policial es va produir cap a les dos del migdia d’ahir al centre històric d’Arbeca.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos persones van ser detingudes ahir pels Mossos d’Esquadra acusats de possessió de marihuana en un habitatge del centre històric d’Arbeca. L’actuació policial va tenir lloc cap a les dos del migdia, quan la policia autonòmica va mobilitzar diverses unitats antiavalots i més de tres cotxes patrulla per envoltar un immoble del carrer Abadia del municipi. En la mateixa actuació es van confiscar diverses bosses de marihuana.

Fonts properes a la investigació van indicar que els detinguts van al·legar ahir que es trobaven a l’edifici només per encàrrec del propietari per realitzar treballs de neteja i van assegurar que desconeixien que hi havia droga. Tanmateix, no van poder donar informació concreta sobre els suposats amos de l’immoble. Al tancament d’aquesta edició, l’actuació policial continuava en curs i no es descartaven més detencions.

Es tracta de la segona actuació aquest any a Arbeca per tràfic de drogues. Al maig, la policia catalana va arrestar un okupa amb més de dos-centes plantes de marihuana i mig quilo de cabdells. L’arrest va arribar després de més de 36 hores de vigilància de l’immoble, a l’espera de rebre l’ordre judicial que va permetre el decomís de la droga.

L’última memòria del Ministeri Públic reflecteix que durant l’any passat es van tramitar un 14% més de diligències per tràfic de drogues a les comarques lleidatanes. Concretament, es van investigar 195 delictes, una xifra inferior a la d’abans de la pandèmia, ja que l’any 2019 es van obrir un total de 129 diligències. Això suposa un augment del 51% en dos anys.

tracking