SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Mor un nen d'un any i mig a l'ennuegar-se després de menjar fruita seca a Soses

A falta de l'autòpsia, la família ha expressat el desig de repatriar el cos al Marroc || Una veïna, estudiant d'infermeria, va intentar reanimar-lo abans que arribessin els serveis sanitaris

La plaça de l’Església de Soses va ser l’escenari del fatal desenllaç del menor.

La plaça de l’Església de Soses va ser l’escenari del fatal desenllaç del menor.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Un nadó de 18 mesos va perdre la vida a l’ennuegar-se amb una fruita seca al municipi de Soses. El tràgic succés va tenir lloc dilluns a la tarda quan el nadó va aprofitar una distracció de l’avi per introduir-se una fruita seca a la boca. Després d’això va començar a donar els primers símptomes d’asfíxia per la qual cosa els pares van sortir a la plaça de l’Església a demanar ajuda. No van tardar a arribar els primers veïns de la zona que, tot i que sense coneixements mèdics, van intentar ajudar la família del petit.

Pocs minuts més tard, una veïna estudiant de quart curs d’infermeria a la Universitat de Lleida, Maria Flix, va sentir els crits dels pares i va decidir baixar. “Era a casa i vaig sentir crits de dolor que venien des de la plaça. La meua mare va trucar al 112 i jo vaig decidir baixar. Hi havia molt descontrol, com és normal en aquests casos, vaig demanar als pares si em deixaven ajudar-los i de seguida em van donar al nen. Li vaig introduir els dits a la boca, però no vaig trobar-hi res. Llavors vaig passar a colpejar-li l’esquena per veure si podia treure el que fos que estava impedint-li respirar, però tampoc vaig tenir sort. Finalment, vaig començar a fer maniobres de reanimació ajudada per una altra veïna, professional de la salut, mentre esperàvem les ambulàncies, però no ho vam aconseguir”, va explicar Flix a SEGRE.

Quinze minuts després van arribar les ambulàncies des de Lleida, ja que la d’Alcarràs estava en un altre operatiu. Malgrat els esforços per reanimar-lo, el menor va morir poc després.

Fins al lloc també va acudir l’alcaldessa, Sandra Marco, que es trobava al consistori i va sentir els crits d’auxili dels pares. Per ara, es desconeixen les causes oficials de la mort i el cos del petit es troba a l’Institut de Medicina Legal de Lleida, on es farà l’autòpsia. Els pares han expressat el desig de repatriar el cos del fill al Marroc per donar-li sepultura al seu país d’origen (vegeu el desglossament).

L’ajuntament de Soses demana ajuda per repatriar el nen Després de conèixer-se la tragèdia, l’ajuntament de Soses va fer públic un missatge dirigit a tots els veïns de la localitat per sol·licitar ajut econòmic per tal de poder repatriar el cos del petit d’un any i mig. “Desgraciadament, ahir el poble de Soses va patir una pèrdua molt dolorosa. Especialment per a la comunitat marroquina. L’Akram (...) ens va deixar. S’ha pensat a ajudar-los econòmicament perquè puguin portar-lo al Marroc, ja que ara mateix és el que desitja la família. Si algú està interessat a col·laborar-hi, dimecres, dijous i divendres al matí, de les 10.00 a les 14.00, hi haurà una guardiola a l’ajuntament i a la tarda de les 18.00 a les 20.00 hores al Centre Cívic, on podreu fer els vostres donatius”, resava el comunicat que va enviar el consistori de Soses als veïns.

tracking