SEGRE

TURISME NEU

El turoperador suec Quality Travel deixa Alguaire i volarà a Tolosa

Era l'última companyia que organitzava vols d'hivern a Lleida per a esquiadors

El gran avió arribat ahir des de Jordània per passar una temporada estacionat a Alguaire.

El gran avió arribat ahir des de Jordània per passar una temporada estacionat a Alguaire.AEROPORTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turoperador suec Quality Travel deixa l’aeroport d’Alguaire i trasllada la seua operativa al de Tolosa, a França. Era l’última companyia que organitzava vols d’hivern a Lleida per esquiar a Andorra i Baqueira-Beret. L’estació aranesa ja va avançar dimarts que aquesta firma deixaria de portar esquiadors a les seues pistes la pròxima temporada d’esquí, que iniciarà dissabte.

Quality Travel va atribuir la seua decisió de deixar Alguaire i Baqueira a la necessitat de reduir els costos de l’operativa. Fonts de l’empresa van indicar que el coronavirus “va arruïnar dos temporades d’esquí” a causa de les restriccions a la mobilitat. Quan el turoperador va reprendre els viatges a Alguaire l’hivern passat, va indicar, “els costos havien augmentat”.

“Per reduir els costos dels vols xàrter, hem triat volar a Tolosa, que suposa una distància de vol i un cost menor que fer-ho a Alguaire”, van explicar les mateixes fonts. Pel que fa a la decisió de deixar de portar esquiadors a Baqueira, van indicar que “el cost de promocionar una destinació és alt” i que, després de dos anys de pandèmia, “no disposàvem del pressupost necessari” per fer-ho. “Abans de la següent temporada elaborarem una nova anàlisi”, va concloure l’empresa.La marxa de l’últim turoperador d’hivern redueix els vols comercials a Alguaire a la línia regular entre Lleida i Palma i a xàrter puntuals com els de l’Imserso.

El gruix de les operacions d’Alguaire correspon a la formació de pilots i altres activitats com l’estacionament de llarga durada d’avions. Ahir mateix en va rebre un dels més grans que han aterrat a l’aeroport, procedent de Jordània.

Baqueira obre dissabte 36 km de pistes i FGC, a partir del dia 2

Baqueira-Beret obrirà aquest dissabte la zona de Baqueira i la Bonaigua, amb un total de 29 pistes i 12 remuntadors que sumaran 36 quilòmetres esquiables. Serà la primera estació d’Espanya a inaugurar la nova temporada d’esquí. Fins al 3 de desembre, el preu del forfet estarà rebaixat: el d’adult costarà 38 euros i l’infantil, 25. Per la seua part, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va anunciar que obrirà pistes de Port Ainé, Espot Esquí i Boí Taüll la setmana següent, el dia 2 de desembre.

tracking