SEGRE

DESCOBRIMENT HISTÒRIA

Troben les restes d'un antic pont del segle XIII a Puigverd d'Agramunt

A les obres del molí fariner, i preveuen restaurar-lo i fer-lo visitable

Vista del pont amb el molí fariner al fons

Vista del pont amb el molí fariner al fonsLAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de restauració de l’antic molí fariner de Puigverd d’Agramunt han posat al descobert les restes d’un antic pont de pedra. Segons els primers indicis, es tracta d’una construcció que data del segle XIII i que estaria vinculada amb els inicis de construcció del molí fariner. És un pont d’aproximadament 3 metres d’altura per 4,5 metres de llarg i 2,9 metres d’alt, que formava part de l’antic camí principal que comunicava els pobles de la Ribera del Sió amb Agramunt i pel qual passaven tota mena de carros.

L’alcalde, Joan Eroles, va explicar que no trobaven l’antic desaigüe del molí i van decidir obrir-ne un de nou. La sorpresa va ser que amb els treballs va aparèixer el desaigüe original i el pont, en bon estat de conservació. Eroles va assegurar que l’objectiu de l’ajuntament és conservar-lo per fer-lo visitable i poder integrar-lo al discurs narratiu del futur centre d’interpretació de la Vall del Sió. Ara l’ajuntament haurà de redactar el projecte de restauració i conservació i buscar subvencions a diferents administracions superiors per poder materialitzar-lo.

Segueixen els treballs per recuperar els dos molins i la corresponent museïtzació

Per a l’alcalde de Puigverd d’Agramunt, aquesta troballa és “una grata sorpresa que ens permetrà potenciar encara més el conjunt de l’antic molí alhora que podrem recuperar una part més de la nostra història”. Paral·lelament segueixen les obres de recuperació dels antics molins fariner i d’oli i la corresponent museïtzació. Segons l’alcalde de Puigverd d’Agramunt, en aquests moments es porten a terme aquestes dos actuacions de forma paral·lela, una de finançada amb una ajuda del departament de Cultura, de la qual demanaran una pròrroga, i l’altra s’emmarca en el Camí de Sant Jaume i està finançada entre els fons Feder, la Diputació i el consistori. A més, la Diputació paga una tercera actuació per connectar els molins. En total, està previst invertir-hi més de 200.000 euros.

Antic accés del molí al pont per sota.

Antic accés del molí al pont per sota.LAIA PEDRÓS

tracking