SEGRE

INFRAESTRUCTURES MOBILITAT

La Generalitat té en marxa obres en cinc carreteres de Lleida per més de 10 milions

La variant d'Artesa de Segre, que obrirà a finals de desembre, s'emporta la inversió més elevada, amb 5,2 milions || Treballs també a la ronda de la Granja, l'accés a Port del Comte, la C-13 i la C-14

Vista aèria de les obres de la variant de la Granja d’Escarp.

Vista aèria de les obres de la variant de la Granja d’Escarp.M. SOLÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria de Territori té actualment en marxa obres en cinc carreteres de Lleida i inverteix més de 10 milions d’euros en aquests treballs. La variant d’Artesa de Segre s’emporta la partida més elevada, 5,2 milions, i obrirà al trànsit a finals de desembre, segons van assegurar fonts del departament. La ronda comptarà amb 1,1 quilòmetres de longitud i és la primera fase de la millora de l’eix de Comiols, que uneix aquest municipi de la Noguera amb Isona i Conca Dellà, al Pallars Jussà.

Així mateix, la Generalitat està actuant en la variant de la Granja d’Escarp, que compta amb un pressupost d’1,44 milions d’euros. Té una longitud de 600 metres i unirà la rotonda d’accés a aquest municipi del Baix Segre i la via local que va cap a Maials. L’alcalde, Manel Solé, va explicar que està previst estrenar-la passat el pont de Puríssima.

Aquesta ronda evitarà el pas del trànsit pesant pel centre de la població i forma part de la futura carretera que unirà la Granja d’Escarp amb Riba-roja d’Ebre, de gairebé 30 quilòmetres.Territori també té en marxa les feines per millorar l’accés a Port del Comte, que suposen una inversió d’1,5 milions. En aquest cas, des de la conselleria van destacar que les obres acabaran la pròxima primavera, encara que fonts de l’estació del Solsonès van assenyalar que no afectaran la circulació dels esquiadors. A l’Alt Urgell, la Generalitat porta a terme la millora del ferm de la C-14 a Organyà, a la qual destina 1,07 milions d’euros.

En aquesta mateixa carretera, el túnel de Tresponts està tancat des del 21 de setembre per reparacions després que es desprengués un dels ventiladors. De moment no hi ha data per a la reobertura, encara que quan es reprengui el trànsit s’aixecarà la restricció que limitava la velocitat màxima als 60 quilòmetres per hora i els vehicles podran circular a 80 (vegeu les claus). A la C-14 també està en obres el túnel de Montant de Tost i es preveu que obri divendres.

Finalment, Territori està estabilitzant els talussos de la C-13 a la Font de les Bagasses (Camarasa). El Govern destina 850.000 euros a aquesta actuació, que estarà acabada aquest hivern. Les obres, que van començar fa un mes, van comportar talls intermitents de carretera durant els primers dies de treballs.

tracking