SEGRE

Fires i mercats de segona mà conviuen a Lleida amb plataformes com Wallapop per donar una nova vida al material d'esquí

Una opció més sostenible i que democratitza l’accés als esports de muntanya

El mercat de segona mà que acull l'ajuntament d'Arties està amenitzat amb vi calent i música en directe.

El mercat de segona mà que acull l'ajuntament d'Arties està amenitzat amb vi calent i música en directe.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L a venda de productes de segona mà és una tendència que fa anys que està en auge, en part a causa de plataformes digitals com Ebay i Wallapop. Així mateix, hi ha molta gent que rebutja adquirir productes usats de forma virtual i prefereix fer-ho en persona al considerar que ofereix avantatges com la immediatesa i la confiança. A les comarques del Pirineu fa anys que, coincidint amb l’inici de la temporada d’esquí, s’organitzen mercats populars de material de muntanya. El de la Pobla de Segur va nàixer el 1990 per facilitar l’accés a aquest tipus d’articles, que solen ser cars, a totes les economies. Ho organitza el club d’esquí del municipi, que només actua com a mitjancer, i s’hi han arribat a vendre més de mil objectes.

Arties, a la Val d’Aran, és un altre dels rastres que els esquiadors visiten per trobar autèntiques gangues. Dura diversos dies i l’administra l’associació d’empresaris d’Arties, que es queda una comissió de les vendes per finançar activitats que es duen a terme durant l’esdeveniment. Mònica Sanmartí, una de les organitzadores, va explicar que “el mercadillo triomfa perquè és molt més ràpid i còmode que Wallapop i, al ser la Val una zona on s’esquia molt, és fàcil trobar el que una persona pot necessitar”.

A Sort, l’Associació Esportiva Pallars organitza també un mercadillo durant la Fira de Tardor orientat als seus socis. No només serveix per vendre material d’esquí, sinó també per propiciar-ne l’intercanvi, amb l’objectiu de donar-li una segona vida i fer l’esport més sostenible i econòmic. Val a destacar que aquestes iniciatives atreuen un bon nombre de visitants. És el cas de la Fira de la Neu del Solsonès, celebrada fa poc a la vall de Lord i per la qual van passar més de 500 persones. Va acollir un mercat de segona mà i un outlet de material, i va servir també per posar en relleu les empreses i entitats de la zona així com el seu potencial esportiu més enllà de l’esquí. A pesar que aquest any no se’n preveuen, a les poblacions d’Esterri d’Àneu i Bellver de Cerdanya solen organitzar també els seus mercadillos durant aquestes dates. El d’Esterri estava organitzat en edicions anteriors per alumnes de Secundària per pagar una part del viatge de fi de curs.

Així mateix, altres municipis com Tremp promouen nous certàmens com la nova Fira d’Esports de Muntanya, que es va celebrar durant la Fira del Codony i que ja té assegurada una segona edició.

tracking