SEGRE

Torrefarrera inaugura la seva biblioteca

La consellera de Cultura, que ha assistit a l'acte d'inauguració, ha destacat la importància de la lectura

La nova biblioteca de Torrefarrera

La nova biblioteca de Torrefarreragovern.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte s’ha inaugurat la Biblioteca Providència Tomàs Freixenet de Torrefarrera, a la comarca del Segrià, que s’incorpora al Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

A l’acte hi ha assistit la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha destacat la importància d’aquest nou equipament per al municipi, ja que “les biblioteques són un lloc per enamorar-se de la lectura i una porta d’entrada a la cultura”. La consellera també ha posat en valor el nom escollit per a la nova biblioteca a través d’un procés participatiu, fent honor a “una de les mestres més estimades del poble”.

La construcció de la biblioteca Providència Tomàs Freixenet ha estat promoguda pel Departament de Cultura i l’Ajuntament de Torrefarrera. El cost total de l’equipament ha estat de 2M€, amb una aportació del Departament de Cultura de 859.591 euros. El Departament de Presidència ha aportat 120.000 €, l’Ajuntament de Torrefarrera, 995.782€ i la Diputació de Lleida, 293.959€.

La consellera de Cultura ha dit que “la cooperació entre administracions és important per garantir els serveis culturals per a tota la ciutadania” i ha afegit que en els propers anys “el Govern invertirà molts recursos en la construcció i la millora de les biblioteques públiques”.

El projecte ha anat a càrrec de l’arquitecte Jordi Casadevall i Dalmau. L’edifici s’ha construït aprofitant una estructura existent que s’ha remodelat i ampliat. La teulada de la biblioteca s’ha dissenyat amb una cobertura vegetal i incorpora claraboies per tal que l’espai sigui més diàfan. La planta baixa es destinarà als espais que poden tenir un ús independent, com són la sala polivalent i l’aula de formació. També s’hi troba l’espai d’acollida de la biblioteca, l’àrea de revistes i l’àrea infantil.

tracking