SEGRE

MEDI AMBIENT ESPAIS NATURALS

Barreres al Parc Natural per afavorir l'accés al Pic de l'Orri amb raquetes i esquís

A la pista forestal que porta al refugi de Comes de Rubió, al municipi de Soriguera, durant tot l'hivern || Prohibeixen el pas de vehicles, que poden estacionar al pàrquing del port del Cantó

Turistes que utilitzen raquetes de neu al refugi de Comes de Rubió

Turistes que utilitzen raquetes de neu al refugi de Comes de RubióPARC NATURAL ALT PIRINEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha tancat aquest cap de setmana l’accés motoritzat al refugi de Comes de Rubió al municipi de Soriguera, des del nucli de Rubió i des del port del Cantó, perquè la pista forestal que porta al refugi i al Pic de l’Orri sigui utilitzada només per a usuaris d’esquí de muntanya (skimo) i de raquetes de neu durant l’hivern. Des del parc recomanen aparcar els vehicles al pàrquing del port del Cantó. La mesura respon a la necessitat de preservar el paratge i divulgar “aquest recurs hivernal de màxima sostenibilitat turística”, va apuntar el director del Parc, Marc Garriga.

Va afegir que aquest enclavament és molt utilitzat per accedir al Pic de l’Orri per turistes que fugen de les massificacions de les estacions d’esquí. Va assegurar que la mesura també es du a terme al refugi de Fornet, a la Vall de Bonabé a l’EMD d’Isil, on antigament hi havia una estació de nòrdic. En ambdós accessos s’ha instal·lat una barrera per prohibir el pas.

Garriga va recordar que els refugis estan tot l’hivern oberts i ofereixen serveis per a les visites de temporada al Parc Natural. D’altra banda, Territori disposa de 121 llevaneus per garantir la mobilitat a l’hivern, amb 105 punts d’emmagatzematge de sal i l’Institut Cartogràfic difon butlletins setmanals de perill d’allaus.

Aran denuncia sis autocaravanes per pernoctar en zones de Beret

Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran i Mossos d’Esquadra van denunciar el cap de setmana sis autocaravanes per pernoctar en zones no autoritzades de Beret i Orri.

Es va portar a terme una actuació conjunta que va culminar amb tres sancions dissabte i uns altres tres diumenge per incomplir la normativa d’accés motoritzat a zones protegides de la Val. El conselhèr de Territori, Paco Bruna, va apuntar que l’ordenança determina que de les deu de la nit a les sis del matí està prohibit estacionar en aquestes zones properes a l’estació de Baqueira-Beret. Principalment, “perquè no hi ha serveis”, va dir. Va afegir que existeixen zones habilitades a la Val per estacionar aquest tipus de vehicles, fora de zones protegides. Els infractors s’enfronten a sancions que oscil·len entre els 300 i els 3.000 euros.

Un dels accessos tancats a vehicles amb barreres.

Un dels accessos tancats a vehicles amb barreres.PARC NATURAL ALT PIRINEU

tracking