SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

El cens de Prats creix els últims dos anys i obliga a ampliar el consistori

Guanyarà regidors el 2023 i habilitarà dependències a l'antic pis del mestre

Les obres permetran doblar l’espai actual del consistori.

Les obres permetran doblar l’espai actual del consistori.AYUNTAMIENTO DE PRATS I SANSOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’augment del cens de Prats i Sansor, que els últims dos anys ha guanyat 38 veïns i ja són un total de 269, obliga l’ajuntament a ampliar dependències. Un dels motius és que l’increment de població implicarà que en el pròxim mandat la xifra de regidors augmentarà de 5 a 7. A això cal sumar-hi que la capacitat de l’escola, que es troba al mateix edifici que el consistori, també arriba al límit amb 40 nens i aquest any el municipi ha hagut de cedir l’espai de l’arxiu municipal perquè el col·legi pogués habilitar una nova aula.

Tots aquests factors obliguen l’ajuntament a ampliar l’edifici de la corporació, però l’increment de preus de les matèries primeres està dificultant l’execució de les obres. El municipi intenta per tercera vegada consecutiva dur a terme l’ampliació de la casa consistorial després de dos concursos deserts. Ho fa després d’una revisió de preus i aplicar un increment del 29% del pressupost respecte al primer concurs del mes d’abril.

Llavors va licitar la reforma per un import de 178.228 euros. L’agost passat va iniciar un segon concurs per valor de 199.155 euros i ara ho repeteix i augmenta el pressupost fins als 230.952 euros. L’alcalde, Xavier Picas, va explicar que “esperem aconseguir-ho en aquesta ocasió perquè no podem ajornar més l’ampliació”, “sabem que hi ha dos empreses interessades amb la nova revisió de preus”, va afegir.

La reforma de l’ajuntament permetrà doblar l’espai. Està previst habilitar el pis del professor, en desús des de fa més d’una dècada i ubicat a la planta superior, com a dependències municipals. També instal·laran un ascensor per aconseguir la plena adaptació de l’edifici a les persones amb mobilitat reduïda.

tracking