SEGRE

AVARIES DENÚNCIES

Telefónica, un mes sense cable per reposar el que van robar a Puiggròs

Va estudiar substituir-lo per telefonia fixa sense fil per ràdio, però ho ha descartat

“Necessitem parlar amb les nostres filles” - Ramon Vidal és un dels beneficiaris del telèfon mòbil que el consistori ha habilitat mentre el poble segueixi sense telefonia. També la seua dona i veïns fan servir aquest aparell, que té l’a ...

“Necessitem parlar amb les nostres filles” - Ramon Vidal és un dels beneficiaris del telèfon mòbil que el consistori ha habilitat mentre el poble segueixi sense telefonia. També la seua dona i veïns fan servir aquest aparell, que té l’a ...ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els telèfons fixos de Puiggròs fa tres setmanes que no tenen línia i Telefónica necessitarà almenys una setmana més per restablir el servei, interromput el 16 de novembre passat per un robatori de cable. Així ho van explicar fonts de Telefónica, que van atribuir aquesta situació a dificultats per disposar de cable de prou coure per reposar el que van robar, més d’un quilòmetre de llarg. Les dificultats per reposar el cable i el problema recurrent dels robatoris va fer que la companyia estudiés la possibilitat de tornar la telefonia fixa al municipi a través de radiofreqüència, encara que finalment s’ha descartat al considerar que tècnicament no és viable.

En lloc d’això, té intenció de reposar el cable de coure sostret. A més de l’ajuntament de Puiggròs i d’una trentena d’abonats del poble, altres edificis municipals com el local social, les escoles i el consultori mèdic segueixen sense telèfon fix i amb els sistemes d’alarmes fora de servei a l’estar connectats a la xarxa de telefonia. Fonts municipals van denunciar que tampoc no disposen de cobrament amb targeta de crèdit mitjançant datàfons. El consistori ha habilitat un telèfon perquè puguin trucar veïns que no tenen mòbil.“Estem decebuts amb Telefónica per la poca celeritat a l’hora de reposar el servei”, va lamentar ahir l’alcalde, Albert Bellart.

“Fins fa pocs dies no ens van comunicar que disposaven d’un servei especial, més àgil exclusiu per a administracions locals”, va afegir. Després de més de tres setmanes sense telèfon fix, alguns veïns ja s’han acollit a l’alternativa d’adquirir un rúter per poder fer trucades a través d’internert, una opció que segons sembla ha estat proposada per la mateixa companyia de telecomunicacions.

tracking