SEGRE

ESNOTICIA

Agramunt s'omple de visitants que van 'a la caça' dels torrons

Les empreses preveuen tancar la campanya amb més vendes que abans de la pandèmia

Algunos de los clientes que ha recibido estos días el establecimiento de Torrons Vicens en Agramunt

Algunos de los clientes que ha recibido estos días el establecimiento de Torrons Vicens en AgramuntLAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts turistes han fet parada a Agramunt durant el macropont festiu de la Puríssima per comprar els torrons de cara a les pròximes festes de Nadal. Responsables de botigues de les diferents empreses torronaires establertes a la capital del Sió, entre les quals es troben Torrons Roig, Torrons Fèlix, Torrons Virginias i Torrons Vicens, van coincidir que l’afluència de clients “és un no parar”, especialment el cap de setmana passat i dimarts. Confien que fins diumenge sigui fins i tot superior, coincidint també amb el major nombre de visitants que ha començat a constatar-se a les comarques del Pirineu.

A les portes de Nadal, els torronaires d’Agramunt fan una valoració molt positiva de la campanya i asseguren que tancaran la temporada amb més vendes que l’any passat i fins i tot el 2019, l’últim any abans de l’esclat de la crisi sanitària del coronavirus. En el cas de Torrons Vicens, preveuen acabar el 2022 amb un creixement del 70% respecte a l’any passat i d’un 35% en comparació amb el 2019, segons va explicar el seu propietari, Àngel Velasco.Quant al producte estrella, continuen triomfant els torrons tradicionals, si bé és cert que les novetats cada vegada guanyen més terreny. Torrons Vicens compta aquest hivern amb una dotzena de nous torrons, entre els quals destaca el de dònuts.

Velasco va destacar que han entrat amb força en xarxes socials com TikTok, la qual cosa els permet arribar a un públic més jove.Actualment, Torrons Vicens té 500 treballadors, dels quals 150 són eventuals per a la campanya de Nadal. En aquests moments compten amb més de mig centenar de botigues. Aquesta setmana n’ha obert una a l’aeroport de Madrid i aviat n’obrirà una altra al del Prat.

L’empresa confia també a poder reobrir la botiga de la Rambla de Barcelona ben aviat, probablement a les portes dels dies de Nadal.Precisament, el secretari general d’Indústria i Pime del Govern central, Raül Blanco, va visitar Agramunt dimecres passat per conèixer de primera mà com funciona la campanya de torró d’aquest any i va visitar el Taller Torrons Virginias (vegeu SEGRE d’ahir). Blanco va valorar positivament “l’aposta de Torrons Virginias per un producte local” i va assegurar, al seu torn, que és un model “fonamentat en la qualitat i una marca consolidada i molt treballada per part de totes les empreses incloses en la Indicació Geogràfica Protegida (IGP)”.

El dia plujós no frena el Mercat de Nadal de la capital del Sió, que s’omple de visitants

Malgrat el dia plujós, Agramunt va celebrar ahir el tradicional Mercat de Nadal, que va omplir de parades i visitants el centre històric de la localitat. Durant el matí i a la tarda va estar molt freqüentat, encara que al migdia, quan va començar a ploure, els visitants van ser menys i fins i tot alguna parada va optar per tancar malgrat que hores després va tornar a obrir. El certamen va comptar amb la participació d’aproximadament quaranta parades d’artesania i alimentació, que van oferir productes de decoració nadalenca, propostes de regals per a les festes com peces de roba, accessoris o flors i productes alimentaris, entre els quals no van faltar els torrons. La majoria d’expositors es van mostrar satisfets amb les vendes, a pesar que van reconèixer que la pluja del migdia els havia perjudicat.Així mateix, algunes de les activitats previstes per amenitzar el mercat van canviar d’ubicació per la pluja i es van traslladar al Foment Parroquial.

Allà van tenir lloc l’espectacle nadalenc amb la companyia Rovell d’Ou, els contes de Nadal i la cantata de nadales dels escolars d’Agramunt amb l’acompanyament musical de l’Escola Municipal de Música.Un altre dels atractius del Mercat de Nadal va ser la mostra d’animals que, com cada any, va fer les delícies dels més petits. També es va poder visitar l’exposició del concurs de dibuix i Cal Carreter va muntar un photocall amb creacions de gran format de fusta.

Una clienta a la botiga de Torrons Roig.

Una clienta a la botiga de Torrons Roig.LAIA PEDRÓS

tracking