SEGRE

ENERGIA RENOVABLES

Primers passos per instal·lar una gran central solar a Llardecans

Amb una potència de 50 MW i més de 89.000 plaques fotovoltaiques

Una instal·lació de plaques solars.

Una instal·lació de plaques solars.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les centrals solars més grans que s’han projectat fins ara a Lleida ha fet els primers passos per obtenir l’autorització de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte, denominat La Montsona 1, preveu desplegar més de 89.000 plaques fotovoltaiques en desenes d’hectàrees per arribar a una potència de 50 megawatts (MW). Fins ara, només han assolit aquest llindar les set centrals solars en tramitació a Alcarràs, que sumen uns 350 MW a la zona de Montagut.

El grup Forestalia promou la central fotovoltaica de Llardecans, amb un pressupost de més de 28 milions d’euros. Aquesta firma projecta també grans extensions de panells solars al Pallars Jussà, així com dos línies de molt alta tensió en territori de Lleida, una a través de les comarques del pla i una altra al Pallars Jussà. El propòsit és subministrar energia a Barcelona procedent de centrals solars i eòliques aragoneses i han estat objecte d’oposició als municipis afectats.Llardecans ja acull, juntament amb la Granadella, els molins de vent del nou parc eòlic de Solans.

Són els primers que es construeixen en una dècada a Lleida i pendents d’entrar en servei un cop hagin acabat les obres. Als aerogeneradors ja instal·lats se suma ara la proposta d’una gran central solar, que ha iniciat aquesta mateixa setmana els tràmits per obtenir la llicència ambiental de la Generalitat.D’altra banda, tres plantes solars més de petita mida i potència han iniciat la tramitació davant de la Generalitat durant aquesta última setmana a les comarques del Solsonès i la Noguera.

tracking