SEGRE

MUNICIPIS RECLAMACIONS

Quaranta comerços de Cervera, contra un carril bici que elimina aparcaments

Protesten amb veïns de la zona i la Paeria afirma que consensuarà el projecte

Alguns dels comerciants afectats pel carril bici que ahir van presentar firmes a la Paeria.

Alguns dels comerciants afectats pel carril bici que ahir van presentar firmes a la Paeria.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 40 comerciants de Cervera i veïns de la zona on està previst el futur carril bici van presentar ahir una carta a la Paeria amb 70 firmes en contra del projecte. Els afectats exigeixen que sigui un projecte consensuat, ja que la proposta actual redueix dràsticament les zones d’estacionament de vehicles. En el cas de l’avinguda de Guissona els elimina en la seua totalitat.

Alerten a més que la reducció de l’aparcament afectarà no només els comerços dels carrers pels quals passarà el carril bici, sinó també molts usuaris que aparquen en aquesta zona per traslladar-se a peu fins al centre. El regidor de Mobilitat, Jordi Pons, va reconèixer que encara que el projecte ja va ser objecte de debat a la Taula de Mobilitat abans de ser aprovat, es consensuarà amb els afectats abans de dur-lo a terme. La seua aprovació inicial està pendent d’aconseguir ajudes per al seu finançament, que ascendeix a 156.139 euros.

Pons va indicar que el projecte s’ha dissenyat per promoure la mobilitat sostenible entre els equipaments esportius i els centres escolars. Discorrerà des de l’avinguda Francesc Macià, Guissona, Agramunt i Mil·lenari i continuarà per l’avinguda Catalunya. Haurà de contribuir a fer més segura la circulació per la ciutat.El passat 15 de novembre, els afectats ja van mantenir una reunió amb tècnics i polítics de la Paeria per debatre el tema.

Tanmateix, els veïns i comerciants contraris al carril bici veuen poc just que s’aprovés el projecte abans de consensuar-lo amb els establiments i habitants de la zona.

Estan en marxa o en projecte en diverses capitals i pobles de Lleida

Moltes capitals i poblacions de Lleida tenen o projecten carrils per a bicicletes als seus carrers. En el cas de Lleida ciutat, als trajectes que ja hi ha s’hi sumaran els previstos a Prat de la Riba, el pont de Pardinyes fins al polígon El Segre i es millorarà a la rambla d’Aragó.

Un altre exemple és el municipi de Golmés, on es construeix un carril bici al camí de Mollerussa. Barbens també preveu habilitar-lo. A la Noguera, l’ajuntament Vallfogona de Balaguer vol reforçar la seguretat a la carretera d’accés al nucli de l’Hostal Nou per a vianants i ciclistes i per fer-ho també preveu la construcció d’un carril bici. Aquesta infraestructura també és prioritària al pla de viabilitat urbanística de la capital del Pla d’Urgell. També està previst per unir les poblacions de Guissona i Masoteres i ja funciona a les Borges Blanques.

tracking