SEGRE

METEOROLOGIA DESPRENIMENTS

L'N-230 obre els dos carrils només durant el cap de setmana i més allaus tallen camins

La carretera a Aran tornarà a tenir pas alternatiu a partir de dilluns a la zona d'Escales pels treballs per sanejar el talús || Despreniments obliguen a tancar l'accés al santuari del Salgar

El porxo d’entrada al santuari del Salgar de Foradada, danyat per un despreniment.

El porxo d’entrada al santuari del Salgar de Foradada, danyat per un despreniment.AYUNTAMIENTO DE FORADADA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’N-230 tornarà a tenir aquesta tarda els dos carrils oberts a la zona d’Escales, després que un gran despreniment de roques hagi obligat a donar pas alternatiu en aquest punt des de dimarts. Aquesta restricció s’aixecarà avui a les 18.00 hores, però els vehicles només podran circular amb normalitat per la via durant el cap de setmana. Dilluns al matí es tornarà a tancar un dels carrils per seguir amb els treballs de sanejament del talús.

La reobertura temporal d’aquesta carretera, que dona accés a les pistes d’esquí de Baqueira Beret i Boí Taüll, coincideix amb els dies de la setmana en què es concentra més afluència d’esquiadors. Per la seua banda, noves allaus han tallat més camins. A Foradada, l’ajuntament ha tancat l’accés al santuari del Salgar després que un despreniment afectés l’entrada del monestir.

L’alcaldessa, Maricel Segú, va apuntar que la caiguda de pedres s’ha produït durant els últims dies de pluja i ha danyat part de la teulada del porxo d’entrada. “Davant de la magnitud de roques que hem trobat a terra s’ha decidit tancar el temple i impedir el pas de turistes a aquest entorn”, va dir. Va afegir que han sol·licitat informes a una empresa especialitzada per conèixer “la gravetat” dels despreniments en el pendent i si poden afectar la carretera.“No obrirem si hi ha perill per a les persones, el santuari és un lloc turístic.

El consistori fa el manteniment del temple i dels accessos i no podem permetre que els danys augmentin”, va afirmar la primera edil, i va recordar que fa just sis anys un altre despreniment de roques va tallar l’accés local al santuari. Una allau va inutilitzar per complet la via que també dona accés al nucli de Rubió de Baix, a més de masies i granges del municipi. Així mateix, l’L-504 va reobrir ahir al trànsit arran del despreniment que es va produir dimecres a la nit després de la rotonda d’accés a la vall de Cardós.

A Cervià de les Garrigues, la caiguda d’una roca va tallar un camí que dona accés a finques agrícoles. L’alcaldessa, Mercè Rubió, va explicar que es podia circular per una altra via i que preveien retirar la pedra a la tarda. D’altra banda, una empresa del polígon de Bellvís va denunciar ahir el mal estat de la carretera que uneix aquest municipi amb Térmens.

El porxo d’entrada al santuari del Salgar de Foradada, danyat per un despreniment.

El porxo d’entrada al santuari del Salgar de Foradada, danyat per un despreniment.AYUNTAMIENTO DE FORADADA

tracking