SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

La Cerdanya tindrà recollida d'escombraries porta a porta

La combinarà amb contenidors tancats amb clau || És a la cua de la recollida selectiva de Catalunya, amb només un 28%

Vista panoràmica de Prullans, que opta pels contenidors.

Vista panoràmica de Prullans, que opta pels contenidors.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cerdanya ha decidit fer un pas decisiu per millorar la recollida d’escombraries i abandonar l’últim lloc a la llista de comarques que menys reciclen de Catalunya. La seua recollida selectiva és només el 28% del total, enfront del 46,6% de la mitjana catalana. La comarca implantarà un sistema “mixt” combinant la recollida d’escombraries porta a porta i sistemes d’illes de contenidors tancats, que només podran utilitzar els veïns que tinguin targetes a tall de clau per obrir-los.

El projecte, que impulsa i gestionarà el consell comarcal, es troba en procés d’adjudicació. L’alcalde de Prats i Sansor, Xavier Picas, va defensar aquest nou model. Espera que “ajudi a sortir una vegada per sempre de la cua de Catalunya” la Cerdanya.

Va valorar que el problema més gran és a les segones residències. “Costa conscienciar que han de reciclar encara que els seus habitants només vinguin els caps de setmana”, va dir. Cada municipi ha escollit el model que aplicarà.

En el seu cas utilitzaran el porta a porta per al nucli antic, mentre que a la urbanització instal·laran quatre illes de contenidors tancats. Prullans ha optat també per les illes de contenidors.

Un sistema que ja apliquen més de 50 municipis lleidatans

Més de mig centenar de municipis de les comarques lleidatanes apliquen la recollida d’escombraries porta a porta. Al Segrià hi van optar 22 pobles i a la capital ha començat a implantar-se a Ciutat Jardí-Vila Montcada i en part dels barris de Pardinyes i Balàfia. Una dotzena de municipis recullen les escombraries a domicili al Pallars Sobirà, i a la Segarra la fan Cervera, Guissona, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Torà i Tarroja. A l’Urgell l’apliquen Agramunt, Verdú i Castellserà. Al Solsonès, Solsona s’ha afegit recentment a Olius, Sant Llorenç de Morunys i Guixers. Les Garrigues l’ha iniciat aquest any a Arbeca, la Floresta, Cervià, Juneda i Puiggròs, que es van afegir a la Granadella i el Cogul.

tracking