SEGRE

FINANÇAMENT LOCAL

PSC i Junts prometen corregir en tres mesos l'exclusió de Lleida d'ajuts per nuclears

Compromís de diputats lleidatans amb alcaldes dels 19 pobles afectats del Segrià i les Garrigues || Després d'haver pactat el canvi a la llei que va ampliar les subvencions però va deixar de banda les dos comarques

Reunió a Bovera. Alcaldes i edils dels dinou municipis del Segrià i les Garrigues que exigeixen ser dins del territori beneficiat pels ajuts es van reunir ahir a Bovera, a 10,4 quilòmetres de la central d’Ascó.

Reunió a Bovera. Alcaldes i edils dels dinou municipis del Segrià i les Garrigues que exigeixen ser dins del territori beneficiat pels ajuts es van reunir ahir a Bovera, a 10,4 quilòmetres de la central d’Ascó.O.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

PSC i Junts es van comprometre ahir a corregir el primer trimestre del 2023 l’exclusió de Lleida dels ajuts per la proximitat de les nuclears d’Ascó i Vandellòs. Així ho van dir ahir a Bovera diputats lleidatans d’aquests dos partits, durant una reunió amb alcaldes dels dinou pobles afectats al Segrià i les Garrigues. Les dos formacions van impulsar aquest mes al Parlament una ampliació de les subvencions que havia de beneficiar tots els municipis de menys de 12.000 habitants en un radi de 30 quilòmetres de les centrals.

Tanmateix, el text finalment aprovat va deixar fora les poblacions lleidatanes que reunien aquests requisits, al limitar la llista de beneficiaris a les comarques de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.L’exclusió va provocar malestar al sud del Segrià i les Garrigues, que van començar a mobilitzar-se per reclamar aquests fons de la Generalitat. El diputat socialista Òscar Ordeig va assegurar que “els municipis de les Garrigues i el Segrià han d’entrar en el fons de les nuclears perquè compleixen el criteri dels 30 quilòmetres de radi. Per tant, presentarem una proposta al Parlament per fer una tramitació ràpida”.

Tant Ordeig com la diputada de Junts i alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, van remarcar que s’aplicarà la fórmula que sigui més ràpida perquè els tràmits no s’allarguin excessivament. “L’alternativa més valorada per ara és presentar una proposició de llei de lectura única, que es podria aprovar al mateix ple”, va indicar Ordeig. Feliu, per la seua banda, va assenyalar que “el nostre compromís és emprendre els mecanismes parlamentaris per incloure Lleida a la llei modificada.

És una norma elaborada i aprovada el 2020 que només afectava les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona i això és el que s’ha de modificar”, va assegurar.L’alcalde de Bovera, un dels municipis afectats i el més pròxim a la central d’Ascó, Òscar Acero, va indicar que aquest compromís dona tranquil·litat a pobles que “s’havien sentit ofesos”. El president del consell del Segrià, David Masot, va afegir que tenen la paraula dels diputats per “canviar la normativa al més aviat possible, bé modificant la llei amb una nova proposició o a través de la llei d’acompanyament dels nous pressupostos”.Per la seua banda, la diputada d’ERC, Montse Fornells, va incidir que Esquerra vetllarà perquè es repari la situació i es compleixin els compromisos.

tracking