SEGRE

TURISME ACTIU

La Baronia impulsa el centre d'activitats nàutiques a Rialb

Inversió inicial de 130.000 euros per a un magatzem d'embarcacions a vela

Imatge d’arxiu de l’embarcador de Pomanyons a l’embassament de Rialb.

Imatge d’arxiu de l’embarcador de Pomanyons a l’embassament de Rialb.E.F.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Baronia de Rialb impulsa la creació d’un centre d’activitats nàutiques a l’embassament, que alhora servirà com a magatzem per a eines forestals. S’ubicarà a la rampa d’accés al pantà al nucli de Viaplana i serà la primera fase de la futura implantació d’un dels embarcadors, el número sis, que preveu el pla director del pantà. L’alcalde, Antoni Reig, va apuntar que aquest equipament té com a objectiu aconseguir que Rialb sigui el primer pantà de Catalunya amb la distinció d’estació nàutica d’interior.

Aquest equipament es construirà a la zona de l’embassament on la làmina d’aigua és més extensa. Allà acollirà un magatzem per a embarcacions de vela i estris a més de petites barques per a activitats de navegació. A l’exterior de l’edifici s’instal·larà una plataforma d’accés pavimentada fins a la làmina d’aigua de l’embassament.La segona fase del projecte contempla habilitar una aula de formació i serveis per als aficionats a la navegació noble a vela.

Segons el primer edil, aquest projecte compta amb ajuts del fons europeu Leader i contempla una inversió de 130.000 euros. Les obres hauran d’estar a punt el mes de setembre del 2023 i el consistori ja ha tret a concurs els treballs.Reig va puntualitzar que aquest projecte se sumarà als que es beneficiaran dels 2,5 milions d’euros dels fons Next Generation ja atorgats per reactivar enclavaments al voltant del pantà de Rialb i convertir-lo en una destinació turística nàutica d’interior. Afecta sis municipis de l’Alt Urgell i la Noguera: Ponts, Oliana, la Baronia de Rialb, Tiurana, Bassella i Peramola.

A Tiurana també hi ha projectada la instal·lació de diversos embarcadors a la vora de l’embassament. Precisament, el primer projecte que ja ha licitat el Consorci Segre Rialb és la millora del canal de piragüisme de Ponts, on s’invertiran 174.000 euros. Està previst que en les properes setmanes es liciti també la instal·lació d’una pèrgola solar a Tiurana per a la càrrega de vehicles i bicicletes elèctriques, que preveu una inversió de gairebé 76.000 euros.

tracking