SEGRE

SERVEIS TERCERA EDAT

Les obres de construcció d'una nova residència de Mollerussa, en marxa aquest any

L'equipament tindrà entre 120 i 140 places, amb trenta més de centre de dia

L’edifici de Cal Castelló a Mollerussa.

L’edifici de Cal Castelló a Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La construcció d’una nova residència a Mollerussa començarà durant els primers mesos d’aquest 2023. El projecte, a càrrec d’inversors privats de Mollerussa i el Pla d’Urgell, ja està llest i contempla dotar la ciutat amb entre 120 i 140 places residencials juntament amb 30 de centre de dia. Seran uns 6.500 metres quadrats de superfície construïda.

Els terrenys es troben ubicats al voltant de l’edifici municipal de Cal Castelló (entre els carrers Cervera i Ferrer Busquets) i constarà d’una planta baixa més quatre plantes superiors.L’alcalde, Marc Solsona, es va mostrar satisfet d’aquesta obra, que contribuirà a reduir el dèficit evident de places residencials en aquesta ciutat. Segons el projecte, seran unes instal·lacions modernes, lluminoses, accessibles i adaptades a les necessitats i diferents nivells de dependència dels residents, amb unitats de convivència inferiors a vint persones. També planteja recursos innovadors per a l’estimulació física, cognitiva i emocional dels residents.

En l’actualitat, Mollerussa només compta amb la residència i centre de dia de Can Jaques, que gestionen els Germans de la Creu Blanca. El nou projecte cobrirà una demanda reivindicada pels veïns, que en molts casos s’han vist obligats a buscar places de residència al Palau, Bellvís o Vilanova de Bellpuig.

Uns 60.000 euros per rehabilitar l’edifici de Cal Castelló

La nova residència es construirà sobre uns terrenys privats, però Cal Castelló continuarà sent un edifici municipal. El consistori també durà a terme aquest any obres de reforma d’aquest equipament, que se centraran bàsicament a preservar la coberta i també la façana. Per aquesta raó, s’ha inclòs una partida de 60.000 euros en el pressupost d’aquest 2023, aprovat el dimecres 28 de desembre, amb un import total d’1,9 milions d’euros.L’ajuntament de Mollerussa va adquirir el passat 2015 l’edifici Cal Castelló, amb el principal objectiu de preservar edificis característics i amb història de la ciutat, un espai que inicialment es va plantejar com a seu d’activitats culturals i zona verda.

tracking