SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Soses ja té el permís per capturar els gossos que van matar dotze vedells

Per poder-ho fer els hauran de localitzar

Una de les gàbies que s’han instal·lat a Soses per capturar els gossos assilvestrats.

Una de les gàbies que s’han instal·lat a Soses per capturar els gossos assilvestrats.AYUNTAMIENTO DE SOSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Soses ja té el permís per poder capturar els gossos assilvestrats que han matat 12 vedells d’una granja del municipi. L’alcaldessa, Sandra Marco, va explicar ahir que la conselleria d’Acció Climàtica ha atorgat l’autorització i va destacar que la prioritat és atrapar-los amb vida per poder traslladar-los després a una gossera. No obstant, va assenyalar que abans d’activar el protocol per capturar-los els hauran de localitzar.

Així mateix, també han desplegat gàbies per poder-los capturar. Per la seua part, una de les propietàries de la granja afectada pels atacs, Ana Aragonés, va avançar que no reprendran l’activitat a l’explotació “fins que no ens diguin que han abatut els gossos”. Dissabte van decidir traslladar els vedells ferits i els vius a altres granges després dels dos atacs de la setmana passada.

Aquestes predacions s’han saldat amb una dotzena d’exemplars morts, mentre que hi ha una altra desena d’animals ferits. La granja comptava amb un total de 150 vedells abans dels atacs. A les dos predacions cal afegir-ne una tercera, perquè la nit de diumenge a dilluns els gossos van tornar a la granja per menjar-se les restes dels animals morts que encara hi havia a les instal·lacions (vegeu SEGRE d’ahir)

La granja no reprendrà l’activitat fins que no “hagin abatut els depredadors”, asseguren els propietaris

En els últims anys s’han registrat diversos atacs de gossos a les comarques de Lleida. A començaments de l’any passat quinze cavalls van morir estimbats a prop d’Escós, al municipi de Soriguera, arran d’un atac de gossos. Així mateix, una altra predació en una granja de Ponts l’octubre del 2018 es va saldar amb 26 ovelles mortes i 35 més de ferides.

tracking