SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

La Policia Local de Cervera, sota mínims i sense torns de nit

Passen de 10 a 6 per una baixa de llarga durada, trasllats i una jubilació || L'escassetat de personal només permet els serveis nocturns en divendres i dissabtes

Un cotxe de la Policia Local de Cervera.

Un cotxe de la Policia Local de Cervera.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plantilla de la Policia Local de Cervera està sota mínims. Dels deu membres que la componen, es preveu que en quedin només sis el proper mes de febrer. Un dels agents està de baixa de llarga durada, un altre s’ha traslladat a treballar a Lleida ciutat, un altre se n’anirà aquest mes a Balaguer i el caporal es jubilarà entre el febrer i el març.

L’escassetat de personal impedeix cobrir les 24 hores del dia, de manera que només hi ha torns de nit els divendres i dissabtes. La resta de la setmana s’organitzen entre les 6.00 del matí i les 22.00 hores. En horari nocturn queden els Mossos d’Esquadra, que només disposen d’una o dos patrulles per a tota la Segarra.

El problema va sorgir a l’inici de la pandèmia, quan va deixar de funcionar a les nits la patrulla mixta de Mossos i Policia Local que havia funcionat durant una dècada. S’hi suma ara la marxa de dos agents, una llarga baixa i una jubilació. Aquesta situació genera una notable inseguretat, segons van explicar ahir alguns veïns. Van recordar que, el mes de desembre passat, desconeguts van assaltar un diumenge a la nit un bar del carrer Guinedilda, van colpejar i van tancar en una estança els responsables del local i van fugir després d’arrasar-lo.

L’alcalde, Joan Santacana (ERC), va reconèixer que és una situació complexa, encara que va puntualitzar que és transitòria. La Paeria de Cervera va treure la setmana passada a concurs una plaça vacant. El primer edil va explicar que els que optin a ocupar-la entraran a la borsa de treball, que actualment està esgotada, per cobrir la resta de baixes al cos policial.

Pel que fa a la jubilació del caporal, Santacana va recordar que és una plaça que s’aconsegueix mitjançant concurs intern, i va avançar que el portaran a terme quan el lloc quedi vacant. En altres poblacions de la mateixa comarca s’ha reforçat la plantilla de vigilants municipals, després que només el mes de desembre passat es perpetressin vuit robatoris en domicilis particulars.

Municipis amb vacants i la Seu ha “rejovenit” el seu cos policial

La Policia Local de Tàrrega està formada per 16 persones: un subinspector, dos caporals i 13 agents, i la previsió és que siguin 20 membres. Aviat hauran de sortir a concurs tres places. Per la seua part, Agramunt té sis agents i un caporal, i la Policia Local hauria de comptar amb un membre més. L’ajuntament intentarà treure a concurs la vacant aquest any. Bellpuig té quatre agents municipals: són dos funcionaris i dos interins, i està previst un concurs per cobrir definitivament les places provisionals, informa L. Pedrós. A l’Alt Urgell, la Seu té 17 agents a la seua Policia Local. L’últim concurs l’any 2020 va permetre rejovenir la plantilla, la mitjana d’edat de la qual el 2019 era de 50 anys i preveia sis jubilacions. La mitjana ara és d’uns 40 anys, informa C. Sans.

tracking