SEGRE

COMUNICACIONS MILLORES

Inicien la ronda de Térmens que desviarà el trànsit del centre

Evitarà la circulació per dos passos a nivell

Les obres per evitar el pas a nivell del tren pel centre de Térmens.

Les obres per evitar el pas a nivell del tren pel centre de Térmens.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha iniciat les obres del nou vial a Térmens, de 500 metres de longitud, que evitarà el trànsit diari que creua la localitat per accedir a la C-12 i la circulació de vehicles pels dos pasos a nivel de la línia de tren de la Pobla de Segur dins de nucli urbà. El futur vial passarà per sota de l’actual línia de tren, aprofitant l’antic traçat del Carrilet o Trenet de la Sucrera de Menàrguens, i seguirà amb un pas superior al canal de Balaguer fins a la connexió amb el pont de ferro sobre el riu Segre i la carretera de Menàrguens, l’LV-9225. L’alcaldessa de la localitat, Concepció Cañadell, va explicar que aquest tram de l’antiga línia ferroviària és des de fa anys municipal, per la qual cosa FGC no ha hagut d’expropiar terrenys.

Aquest àmbit s’inclou al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Va afegir que les obres s’han iniciat aquesta setmana i que coincideixen amb les de supressió del pas a nivell número 12 de la línia de tren a la carretera C-13. Va insistir que la nova ronda evitarà el pas de camions pel centre, “amb la qual cosa s’incrementarà la seguretat als carrers del poble”, va dir.

Les obres preveuen una inversió de 2,1 milions.La nova ronda de Térmens transcorrerà per l’antic traçat del Carrilet de la Sucrera, el tren que s’utilitzava per transportar remolatxa des de la fàbrica de Menàrguens fins a l’estació de tren de Mollerussa. La línia, de via estreta, es va inaugurar el 1905 i unia Menàrguens, Térmens i les capitals de la Noguera i el Pla a començaments del segle passat.

Tenia un ramal, conegut com a Empalme, a Menàrguens per al servei de la companyia sucrera d’aquesta localitat. La línia va ser clausurada el 1951 ja que la sucrera de Menàrguens es va traslladar a Montsó, a la província d’Osca.

tracking