SEGRE

ATURADA

Els pilots d'Air Nostrum estan cridats a fer vaga indefinida per protestar contra "l'immobilisme" de la companyia aèria

Afectarà els vols entre Lleida-Alguaire i les Balears i els d'Andorra-La Seu a Madrid

Air Nostrum opera els vols a les Balears des d’Alguaire.

Air Nostrum opera els vols a les Balears des d’Alguaire.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pilots de l'aerolinia Air Nostrum, l'aerolínia franquícia d'Iberia pels vols regionals, estan cridats a fer vaga indefinida contra el "bloqueig" del conveni i en favor d'una revisió salarial per compensar la inflació. Segons ha informat el sindicat Sepla, un 92,37% dels pilots han decidit en una assemblea aturar l'activitat per contrarestar "l'actitud immobilista i les coaccions de l'empresa". Els treballadors d'Air Nostrum ja van anar a la vaga durant nou dies coincidint amb les vacances de Nadal. A finals de novembre, la companyia va proposar mantenir al 3% l'augment de sou entre 2023 i 2025 tot i la inflació i va proposar que els allotjaments i les dietes es compensessin amb aquest increment.

Sepla acusa l'empresa "d'ignorar qualsevol entesa i rebutjar sistemàticament les propostes" que, des de fa més de set mesos ha presentat. "Iberia Regional no pot seguir funcionant a costa de les condicions laborals dels pilots", han indicat en un comunicat.  

Air Nostrum va reprendre al setembre els trajectes que enllacen la capital catalana amb València i Pamplona. A més, també efectua vols des de Reus i Lleida-Alguaire a les Illes Balears i va guanyar el concurs per als viatges entre Andorra-La Seu i Madrid. 

tracking