SEGRE

INICIATIVA REPOBLACIÓ

Vallbona posa a disposició parcel·les per a una cooperativa d'habitatges

Amb la finalitat d'atreure nous veïns i consolidar els joves a la població

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vallbona de les Monges vol atreure nous veïns i establir els joves per repoblar el municipi. Per aconseguir-ho, aquest 2023 té previst impulsar una cooperativa d’habitatges. Per aquesta raó, l’ajuntament ha habilitat una partida de 18.000 euros en el pressupost municipal amb què preveu iniciar els tràmits d’aquesta cooperativa per a la qual posarà a disposició diverses parcel·les municipals amb una superfície total de 3.546 metres quadrats situades a l’entrada del poble per a la construcció de nous habitatges.

L’alcaldessa, Elisabet Riera, va explicar que “en aquests moments a Vallbona no hi ha habitatge disponible i creiem que és molt necessari perquè els joves apostin per quedar-se aquí i perquè el poble sigui atractiu per a nous veïns”. La idea és, segons Riera, cedir aquestes parcel·les a una cooperativa d’habitatges que creïn els interessats. L’alcaldessa del municipi es va mostrar convençuda que aquesta iniciativa, que fa més de tres anys que estan gestant, tindrà bona acollida.Fa dos anys i mig l’ajuntament va crear una borsa d’habitatges després de rebre diferents sol·licituds de persones i famílies interessades a llogar o comprar un habitatge al municipi.El pressupost municipal per al 2023 a Vallbona de les Monges ascendeix a un total de 880.275 euros, dels quals 292.073 es destinaran a inversions.

La principal actuació prevista és la instal·lació de plaques solars en edificis públics de Vallbona i Rocallaura però de moment es troba en standby perquè depenia d’una ajuda del programa DUS 5000 dels fons europeus Next Generation que els va ser denegada. Riera va explicar que volien dur a terme aquesta intervenció amb una inversió de 96.479 euros, dels quals 51.225 es van sol·licitar a la Diputació i la resta a aquests fons que els han denegat. Així mateix, Vallbona preveu destinar aquest any 94.045 € a la millora de camins amb una ajuda de la Generalitat.

tracking