SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Destrossen uns dos-cents pistatxers acabats de plantar a Artesa de Lleida

Els propietaris de la finca han denunciat el cas als Mossos al descobrir-ho ahir

Imatge de la finca i un dels pistatxers que ha estat tallat d’arrel.

Imatge de la finca i un dels pistatxers que ha estat tallat d’arrel.J.G.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un agricultor d’Artesa de Lleida va denunciar ahir davant dels Mossos d’Esquadra la destrossa d’uns dos-cents pistatxers que la setmana passada havien plantat en una finca d’aquesta localitat del Segrià. “Avui [per ahir] hem detectat que els plàstics protectors que hi havia a la base havien estat manipulats. Després d’aixecar-los, ens hem trobat amb la desagradable sorpresa que estaven tallats de soca-rel”, va comentar Joel Gallart a aquest diari.

A més a més, es dona la circumstància que havien acabat plantar els arbres dijous de la setmana passada, per la qual cosa aquest acte vandàlic s’hauria produït durant el cap de setmana. L’afectat va explicar que “ho han fet amb unes tisores elèctriques perquè és un tall molt net. Qui ho ha fet sabia al que venia”. Són una part dels pistatxers que tenen repartits en diferents finques. Cada un val uns quinze euros. Els arbres tallats estan situats a la mateixa parcel·la.

Joel Gallart va afegir que “el mal que han fet és molt important perquè al tallar-los de la base els pistatxers no sobreviuran, per la qual cosa els haurem d’arrancar i tornar a fer tot el procés. És una pèrdua econòmica però també de tot el temps que hi hem invertit. Ha estat un cop dur i ens sentim impotents”.Els Mossos d’Esquadra, que ahir van acudir a la finca per poder comprovar els danys ocasionats, han obert una investigació per provar d’identificar l’autor o els autors d’aquest acte vandàlic.

Imatge de la finca i un dels pistatxers que ha estat tallat d’arrel.

Imatge de la finca i un dels pistatxers que ha estat tallat d’arrel.J.G.

tracking