SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Rebel·lió en una escola de Mollerussa pels treballs per obrir un carrer a l'actual pati

El Mestre Ignasi Peraire perdrà 300 m2 per les obres per allargar un vial, que s'impulsen pel trasllat de les firetes || L'ajuntament diu que se'ls compensarà amb fins a 1.800 m2 més

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa i famílies del col·legi denuncien que unes obres per allargar un carrer els faran perdre uns 300 metres quadrats de pati, que asseguren que suposa un 25 per cent de l’espai amb què compten. Els operaris van arribar dimarts al centre i ahir ja estaven instal·lades les tanques que marquen els nous límits de l’espai. Pares i mares d’estudiants van mostrar ahir sorpresa i malestar per aquesta situació i es van manifestar per protestar contra aquest projecte.

La directora de l’escola, Montse Serret, va criticar la forma en què els han traslladat la informació i va explicar que s’hauria pogut “consensuar” el projecte. També va lamentar la pèrdua de superfície del pati. “Som una escola bastant gran, de gairebé quatre-cents alumnes, i a les hores de pati necessitem espai”, va assegurar.

Les obres que porta a terme l’ajuntament consisteixen a prolongar el carrer Felicià Valls Ribalta. El primer tinent d’alcalde i edil d’Urbanisme, Pere Garrofé, va explicar que el projecte està inclòs al pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i va assenyalar que l’impulsen a causa del canvi d’ubicació de les atraccions a la pròxima Fira de Sant Josep, que s’instal·laran entre la Ronda Ponent i l’escola. Va apuntar que també servirà per millorar la mobilitat al col·legi, tenint en compte el projecte amb què preveuen implantar un carril bici i una via escolar segura.Garrofé va avançar que de moment obriran el carrer, que estarà pavimentat amb grava, i el podran utilitzar els vehicles d’emergències com a via d’evacuació i els vianants.

La urbanització definitiva i l’obertura al trànsit haurà d’esperar que estigui redactat el pla parcial de la zona, una cosa que pot tardar uns dos o tres anys.Tant Serret com les famílies de l’escola reivindiquen compensacions per la pèrdua d’espai de pati. Per exemple, la directora va demanar més facilitats per poder utilitzar el pavelló i el camp de futbol, que es troben al darrere de l’escola, fora de l’horari lectiu. En aquest sentit, Garrofé va apuntar que al POUM ja està previst que el pati d’aquesta escola pugui créixer i guanyar una superfície de fins a 1.800 metres quadrats.

Va assegurar que per fer-ho “hi ha una sèrie de tràmits urbanístics que s’han de portar a terme”, encara que va avançar que podrien estar enllestits en aproximadament un any.L’ajuntament preveu reunir-se demà amb la direcció del col·legi i les famílies per parlar del projecte i exposar-los la proposta d’ampliació del pati.

Marc Solsona: “L’escola sap des de fa anys que hi ha un vial que passa per allà”

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar a l’últim ple que “l’escola sap des de fa molts anys que hi ha dibuixada una vialitat que passa per allà” i va assenyalar que el departament d’Educació “un dia o altre haurà de fer front al tema de la cuina”, que no està alineada amb el carrer. Solsona va respondre així a preguntes d’ERC sobre aquesta qüestió. Per la seua part, Joel Bastons (PSC) va criticar ahir la “mala planificació” del consistori i va afirmar que quan van conèixer aquesta problemàtica “ningú tenia constància que es compensaria” el pati que es perdia amb aquestes obres. També va lamentar el “malestar” que aquest projecte ha generat.

La protesta d’ahir a la tarda de famílies i alumnes de l’escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa.

La protesta d’ahir a la tarda de famílies i alumnes de l’escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa.FAMILIAS DE LA ESCUELA MESTRE IGNASI PERAIRE

Vista aèria de la concentració que es va dur a terme al matí

Vista aèria de la concentració que es va dur a terme al matíFAMILIAS DE LA ESCUELA MESTRE IGNASI PERAIRE

tracking