SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIONS

La fibra òptica arribarà a Sant Esteve a través de l'Observatori del Montsec

Amb antenes als pobles per donar connexió d'internet de banda ampla als veïns

L’antena instal·lada al poble de Sant Esteve de la Sarga.

L’antena instal·lada al poble de Sant Esteve de la Sarga.AJUNTAMENT DE SANT ESTEVE DE LA SARGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fibra òptica arribarà als veïns de Sant Esteve de la Sarga a través de l’Observatori Astronòmic del Montsec, l’únic edifici que en té al municipi. Un acord entre l’ajuntament i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), gestor del complex científic, permetrà que aquest comparteixi el seu accés a internet de banda ampla mitjançant antenes repetidores en cadascun dels deu pobles. Els veïns es connectaran a través d’una xarxa local de fibra en cada nucli.

L’alcalde, Jordi Navarra, va explicar que ja s’ha iniciat la instal·lació d’antenes als pobles. “Rebran el senyal de l’observatori i aquest arribarà a les cases a través de la xarxa de fibra municipal”, va indicar. Navarra va explicar que encara s’està duent a terme el desplegament de repetidors i cablatge, i confia que el municipi tingui a l’abril accés a internet de banda ampla.

Aquests treballs suposen una inversió de 100.000 euros i estan finançats pel Puosc. Va afegir que ja s’han posat en contacte amb diverses operadores per comercialitzar el servei. Així mateix, va confiar que en un futur pugui desplegar-se la banda ampla per tot el municipi sense necessitat d’antenes.

Sant Esteve de la Sarga va ser un dels primers pobles rurals a què va arribar la banda ampla per atendre les necessitats de l’observatori astronòmic el 2008. Tanmateix, no es va desplegar a la resta del municipi.

“És vital un servei de qualitat per fixar població”“Tenir connexió a internet de banda ampla és fonamental per fixar habitants al territori, una eina imprescindible en la lluita contra la despoblació.” Per a l’alcalde de Sant Esteve, Jordi Navarra, és necessari disposar d’un servei de qualitat com el que ofereix la banda ampla per poder dur a terme tota mena d’activitats, com el teletreball, efectuar compres online o demanar cita al metge.

“L’accés a internet que tenim ara és molt precari ja que funciona a través de la telefonia mòbil i en molts llocs no hi ha cobertura”, va apuntar Navarra.

tracking