SEGRE

FAUNA SALVATGE

Golmés 'recluta' nous caçadors per combatre la plaga de conills

La societat de caçadors va tenir sis altes el 2022 i incorpora una dona

Els caçadors van rebre dissabte munició per abatre conills.

Els caçadors van rebre dissabte munició per abatre conills.A.GOLMÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns de Golmés han sol·licitat i obtingut llicència de caça per ajudar a combatre la plaga de conills que provoca danys en finques agrícoles del pla de Lleida. Mitja dotzena de persones es van donar d’alta durant l’any passat a la societat de caçadors local per poder frenar la proliferació d’aquests animals. Amb aquestes incorporacions, l’entitat ha passat a tenir un total de quinze membres.

L’alcalde, Jordi Calvís, va afirmar que això és fruit d’una campanya de conscienciació que es va dur a terme durant l’any passat per animar els veïns, en especial els més joves, a obtenir la llicència que els permet sortir a caçar i contribuir així a frenar la plaga de conills. La majoria són agricultors i persones vinculades a aquest sector. Entre ells hi ha una dona, la primera inscrita en la societat de caçadors i que ja s’ha convertit en una de les més actives.

“Seria molt bo poder comptar amb més dones a la societat de caçadors”, va remarcar Jordi Calvís.Dissabte passat, la societat de caçadors va dur a terme l’assemblea local i va aprovar la proposta d’actuacions per reduir la plaga de conills al terme municipal. Durant la reunió van acordar organitzar caceres amb fures en horari diürn i sortir a caçar de nit en col·laboració amb els Agents Rurals. El consistori ha fet entrega de munició als caçadors per a les sortides que duguin a terme per abatre conills.

Caceres de conills a partir del 25 de març

Les caceres col·lectives al municipi de Golmés començaran el cap de setmana del 25 i 26 de març i es preveu que es prolonguin durant el mes d’abril. Durant l’assemblea de dissabte passat, els caçadors van ser informats de les actuacions previstes i van rebre la munició per abatre conills. Val a destacar que el terme municipal de Golmés estarà inclòs dins de la declaració d’emergència cinegètica que va anunciar al febrer el departament d’Acció Climàtica i que es troba en procés de tramitació.

tracking