SEGRE

HIVERN CALOR

Neu en telecadira per poder esquiar

Treballadors de Tavascan fent blocs de neu a la zona alta de l'estació.

Treballadors de Tavascan fent blocs de neu a la zona alta de l'estació.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tavascan ha recorregut al telecadira per traslladar neu des de la cota més alta a la base del remuntador, a 1.750 metres d’altitud, a fi d’allargar la temporada. Les pluges dels últims dies han reduït la capa nival i les altes temperatures impedeixen posar en marxa el canó mòbil per innivar. La calor i les pluges han obligat a tancar totes les estacions de nòrdic i mantenen en escac també Port del Comte, que porta una setmana sense poder obrir.La redistribució de la neu que ha fet Tavascan se suma a treballs per traslladar a les pistes la que s’acumula en els marges.

Les màquines trepitjaneu condicionen la supeficie esquiable perquè els usuaris guanyin seguretat. El director de Tavascan, Víctor Perisé, va explicar que “malgrat que hem tingut fred aquesta temporada, han faltat nevades”, i va afegir que “per sort sembla que es durà a terme el projecte per instal·lar canons de neu a l’estació, la qual cosa permetria assegurar tots els llocs de treball a l’hivern”. L’acció de Tavascan per redistribuir la neu no és un fet insòlit a Lleida.

Baqueira-Beret, per exemple, ha utilitzat en ocasions camions i helicòpters per redistribuir la neu del seu domini, a fi d’assegurar la connexió entre els diferents sectors. Així mateix, els últims anys les estacions d’esquí han fet inversions en paravent per acumular neu als marges de les pistes i després poder distribuir-la.

Treballadors descarregant la neu al punt més baix del seu únic telecadira.

Treballadors descarregant la neu al punt més baix del seu únic telecadira.EDGAR ALDANA

tracking