SEGRE

EMERGÈNCIES POMPIÈRS

L'incendi forestal de Canejan crema 40 hectàrees més i ja són 330

Suspenen els permisos per encendre foc

El foc es va revifar dimarts a la tarda pel flanc dret.

El foc es va revifar dimarts a la tarda pel flanc dret.POMPIÈRS D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’incendi forestal de Canejan, que es va revifar dimarts, havia calcinat ahir una superfície d’unes 330 hectàrees, quaranta més que les que es comptabilitzaven diumenge després que es donés per controlat. Davant d’aquesta situació, els permisos per encendre foc que atorga el Conselh Generau d’Aran van quedar ahir temporalment suspesos. Segons van informar des dels Pompièrs d’Aran, les tasques d’extinció del foc es van mantenir durant la nit de dimarts a dimecres.

Van treballar-hi cinc dotacions terrestres –amb efectius dels Bombers de la Generalitat i de Saint Beat–, dos d’aèries més i un vehicle de comandament. Encara que l’incendi, en una zona fronterera amb França de difícil accés, es dona per controlat des de diumenge a la tarda, dimarts a la tarda es va revifar al flanc dret. A més de les 330 hectàrees de boscos i pastures calcinades, també es van cremar tres bordes.

El foc es va iniciar per causes desconegudes dijous a la nit en una zona de difícil accés a prop de la frontera amb França i a uns sis-cents metres de distància del nucli urbà de Canejan. Propiciat per la sequera, el vent i les temperatures elevades, els equips d’emergència van aconseguir que la superfície afectada no s’excedís dels límits del Pla Estratègic de Gestió d’Incendis

Es va donar per controlat diumenge però dimarts a la tarda es va reprendre al flanc dret

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat van treballar ahir dimecres al matí en un incendi de vegetació agrícola que va tenir lloc als marges de la carretera A-2 al municipi de Bell-lloc. Es va declarar a les 10.25 hores.

Així mateix, a Belianes, van sufocar un foc que va cremar una màquina desbrossadora i ceps. Van ser alertats a les 10.57 hores.

tracking