SEGRE

EQUIPAMENTS TERCERA EDAT

Aragonès: “El tracte a la gent gran és un indicador de l'ètica del país”

El president de la Generalitat inaugura el nou centre de serveis de Torregrossa || L'equipament, enllestit després de deu anys sense tenir un ús concret

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i el president Aragonès saluden els veïns de Torregrossa.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i el president Aragonès saluden els veïns de Torregrossa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Torregrossa va inaugurar ahir el Centre de Serveis en un acte que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. “És molt important que un país respecti i acompanyi la gent gran. Un dels indicadors de l’ètica d’un país és com tracta les persones grans”, va remarcar el president en el seu parlament alhora que va destacar la necessitat d’aquesta mena de serveis, “independentment de la seua situació econòmica” dels usuaris, que han d’incloure “tot el país”.

Aragonès va ser acompanyat per la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, natural de Torregrossa, així com la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, el president del consell comarcal del Pla, Rafel Panadés, i l’alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig, que va destacar que l’objectiu d’aquesta obra és oferir serveis que permetin a les persones grans quedar-se en aquest municipi i no haver de buscar l’atenció fora. “Amb una població d’unes 2.200 persones, tenim més del 25% de veïns que superen els 65 anys i 130 persones superen els 85”, va remarcar el primer edil, que va afegir que amb aquesta obra es dona sortida a una “reivindicació llargament reclamada pels veïns”. D’aquesta manera, el consistori dona utilitat a un edifici municipal que durant més de deu anys ha estat pendent de decidir els seus usos.

En una primera fase, l’ajuntament va traslladar a aquest edifici, que es troba pròxim a la cèntrica biblioteca Maria-Mercè Marçal i l’edifici consistorial, el consultori mèdic i posteriorment va habilitar una sala polivalent a la planta baixa per a activitats de les entitats. Les obres del Centre de Serveis havien d’estar acabades el 2021, tot i que van quedar paralitzades per la pandèmia.L’alcalde va destacar que els treballs, amb un pressupost d’uns 300.000 euros, han comptat amb ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i la diputació de Lleida. El nou espai, d’uns 300 metres quadrats, inclou un menjador i sales de descans, així com un centre de dia.

Puig va destacar que el nou pas serà adjudicar el servei, tràmit que espera desenvolupar amb la Generalitat. Aragonès va aprofitar la visita per firmar el llibre d’honor i visitar la biblioteca local.

tracking