SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

Renfe va instar al novembre a concretar el pla de Rodalies

La companyia va demanar a la Generalitat redactar un contracte || L'increment de trens a Cervera, paralitzat des de fa mesos

El tren de la línia de Manresa al seu pas per Mollerussa.

El tren de la línia de Manresa al seu pas per Mollerussa.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Renfe va demanar el novembre de l’any passat per carta a la Generalitat que redactés un contracte amb actualització de xifres econòmiques per tirar endavant l’ampliació de 35 freqüències de tren en la línia de Manresa entre Lleida i Cervera, tal com preveu el pla de Rodalies de la Generalitat.

El llavors president de Renfe, Isaías Táboas, va remetre un escrit al secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Marc Sanglas, que li va comunicar que el seu antecessor, Isidre Gavín, va tramitar a l’octubre la petició d’incrementar els serveis i li va preguntar si Sanglas (el que va substituir Gavín després de la marxa de Junts del Govern) mantenia el projecte.

A més, li va comunicar que “divuit mesos és un període de temps insuficient per prestar el servei”, atesa la intenció de la Generalitat d’encarregar l’operativitat de la línia a FGC quan rebin els trens encarregats per cobrir el servei el 2025. Renfe no hauria rebut encara resposta.

Al febrer, l’acord de pressupostos de la Generalitat va portar ERC i PSC a pactar el desplegament de Rodalies per a aquest any. Tanmateix, la negociació està en punt mort i els dos executius s’acusen de no fer el pas per desbloquejar-la.

La Generalitat ha reiterat recentment que la petició està sobre la taula i la partida per cobrir el sobrecost (que xifra en dos milions d’euros) està només pendent que Renfe accepti la proposta.

tracking