SEGRE

EQUIPAMENTS MILLORES

Obre al cap de 2 mesos en obres el túnel de la presa de Canelles

La galeria que uneix Catalunya i Aragó va tancar al gener al caure una gran roca || Endesa reforça el sostre i inverteix 25.000 euros

Aquesta setmana han acabat les obres de sanejament del sostre de la galeria.

Aquesta setmana han acabat les obres de sanejament del sostre de la galeria.ENDESA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Endesa reobrirà demà el túnel de la presa de Canelles, tallat des de l’última setmana de gener per la caiguda d’una gran pedra. Durant dos mesos s’han dut a terme treballs de sanejament i reforç d’alguns trams del sostre de la galeria. Es tracta de les zones que presentaven més risc i en les quals es podia produir un altre despreniment de pedres.

Fonts de la companyia van apuntar que els treballs van començar la primera setmana de febrer i s’han acabat aquesta mateixa setmana. L’actuació ha suposat un cost de més de 25.000 euros. La incidència del gener passat va obligar a tancar l’antic camí de Blancafort, que uneix Catalunya i Aragó des d’Os de Balaguer.

Aquesta via no registra una gran densitat de trànsit però sí que és utilitzada per excursionistes, caçadors i pescadors, que durant aquest període han hagut de buscar una via alternativa per travessar la frontera amb Osca. Les mateixes fonts van apuntar que, una vegada s’ha pogut garantir la seguretat en la totalitat del túnel i s’ha revisat tot el traçat i el sostre, s’obre la galeria. L’obertura coincidirà amb l’inici de la Setmana Santa perquè el puguin utilitzar els turistes o els veïns que freqüenten aquest camí.

tracking