SEGRE

SEGURETAT PREVENCIÓ

El Palau instal·la càmeres lectores de matrícules connectades amb Mossos

A través del projecte 'Lectio' per a municipis que no compten amb Policia Local || Detecten de forma immediata vehicles vinculats a la delinqüència

Francesc Balcells i Roderic Moreno, a la carretera de Fondarella on s’ha col·locat una càmera.

Francesc Balcells i Roderic Moreno, a la carretera de Fondarella on s’ha col·locat una càmera.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau d’Anglesola ha instal·lat en els accessos principals a la localitat càmeres que incorporen lectors de matrícules de cotxes. Es tracta d’una mesura de prevenció i de millora de la seguretat que impulsa la Generalitat a través del projecte Lectio per a municipis que no compten amb Policia Local.

L’objectiu de les càmeres no és controlar la mobilitat o el trànsit sinó detectar vehicles que puguin estar relacionats amb investigacions obertes per part dels cossos de seguretat.

El Palau és el primer municipi de la comarca del Pla d’Urgell a disposar d’aquest sistema i s’ha optat per aquest poble a l’estar connectat a una via ràpida com és l’autovia A-2, zones que són més proclius a registrar un major nombre de delictes, com van explicar ahir l’alcalde, Francesc Balcells, i el cap de les comissaries de Mollerussa i les Borges Blanques, Roderic Moreno.

A la mateixa comarca, un altre municipi que connecta amb l’esmentada via, Golmés, també planteja comptar amb aquest sistema de càmeres la instal·lació del qual requereix l’autorització de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya i, una vegada en marxa, operen les vint-i-quatre hores al dia i estan connectades directament amb la base de dades del departament d’Interior, que pot arribar a detectar de forma immediata vehicles relacionats amb delictes a nivell internacional.

El consistori ha destinat 18.000 euros del pressupost a instal·lar aquestes càmeres, dos de les quals es troben a la carretera de Mollerussa i una altra a la de Fondarella. L’Horta de Lleida compta amb un sistema similar que està connectat amb la Guàrdia Urbana per lluitar contra els robatoris i l’incivisme.

D’altra banda, Mollerussa compta amb més d’un centenar de càmeres de videovigilància distribuïdes en equipaments com la piscina coberta o els pavellons poliesportius i espais com les places Manuel Bertrand o Pla d’Urgell.

La mesura també ha permès millorar la recollida selectiva d’escombraries, amb càmeres mòbils que es col·loquen davant de contenidors en zones com les avingudes del Canal o de la Generalitat. Les multes ascendeixen a cent euros.

tracking