SEGRE

PARC ASTRONÒMIC DEL MONTSEC

El Parc Astronòmic del Montsec inaugura temporada amb millores a les instal·lacions

Aquesta inversió ha permès renovar i ampliar la capacitat del parc

Vista del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), a Àger.

Vista del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), a Àger.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha inaugurat aquest dissabte la nova temporada del Parc Astronòmic del Montsec, que inclou millores a les instal·lacions com la reforma del planetari L’Ull de Montsec, equipat amb un sistema de projecció 3D que permet veure des de més a prop els astres.

Aquest planetari forma part de les millores realitzades a les instal·lacions del parc, a les quals el Govern ha destinat 600.000 euros amb l’objectiu d’atansar la ciència a la ciutadania, informa la Conselleria de Territori en un comunicat.

Fernández ha posat de relleu les millores realitzades "en un lloc únic al món, un referent mundial en l’àmbit del lideratge i també com a espai de divulgació".

Per a ell, aquesta inversió ha permès renovar i ampliar la capacitat del parc perquè continuï sent pioner en la ciència de l’espai, i ha afegit que "una de les estratègies del Govern és tenir a tot arreu projectes tractors que facin que als territoris passin coses".

ALTRES MILLORES

També s’han realitzat millores que permeten visualitzar la Terra en alta resolució, i s’ha implantat un sistema de simulació personalitzada de fenòmens meteorològics com núvols, pluja i llamps.

A més s’ha impulsat una remodelació del pati de butaques, incrementant un 26% la seua capacitat i habilitant-la perquè sigui accessible per a persones amb mobilitat reduïda, i s’ha renovat l’enllumenat, l’àudio i els sistemes informàtics.

tracking