SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Entitats de Tàrrega exigeixen a una acusada 220.000 € d'una herència

La Fiscalia i els afectats demanen que la dona, neboda de la testamentària, sigui condemnada a sis anys de presó || La inculpada responsabilitza un marmessor

L’acusada, ahir en la banqueta de l’Audiència de Lleida.

L’acusada, ahir en la banqueta de l’Audiència de Lleida.A. GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tàrrega, dos veïnes i nou entitats de la capital de l’Urgell –Congregació Pares Carmelites, Creu Roja, Associació de Dones Arrel, Associació Capella de Música, Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, Càritas, Associació Amics de l’Arbre, Orfeó Nova Tàrrega i Centre Cultural– van declarar ahir davant de l’Audiència de Lleida que no han rebut part de l’herència que els va llegar una veïna morta el 2009 i de què suposadament s’ha apropiat una neboda de la senyora. L’acusada s’enfronta a una petició de sis anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda. El Ministeri Públic considera que ella i la seua germana –ja morta– es van quedar uns 220.000 euros dels 400.000 que la dona –treballadora del consistori– va deixar a 26 legataris.

L’acusada va negar els fets i va afirmar que l’encarregat de repartir l’herència era el marmessor particular. Tanmateix, aquest va morir a falta de més de la meitat dels diners per repartir. El fill del marmessor, que treballava amb ell a la gestoria familiar, va afirmar que l’advocat de dos nebodes de la dona els va prohibir repartir els diners corresponents a productes bancaris entre els legataris.

Segons el fill del marmessor, eren més de 400.000 euros, la meitat dels diners en comptes bancaris i l’altra meitat en fons fixos, preferents, accions o plans de pensió. Els diners d’aquest segon paquet són aquells que van quedar pendents de repartir, a l’espera de quantificar-se. De fet, la secció civil de l’Audiència de Lleida ja va determinar el 2019 que la voluntat de la testamentària era que els diners procedents de dipòsits, valors i actius financers havien de ser llegats proporcionalment a les entitats legatàries.

Segons la Fiscalia, l’acusada va ser requerida en més de tres ocasions perquè entregués els diners però va fer cas omís.L’acusada es va limitar a dir que va repartir “el que havia de repartir”. Les dos veïnes que eren beneficiàries de l’herència –per la seua amistat amb la dona– i alguns dels representants de les associacions van explicar que aquesta els va dir que la seua voluntat era que la totalitat dels diners fos per a les associacions mentre que les seues propietats quedaven per a les seues dos nebodes.

tracking