SEGRE

SEGURETAT POLICIA

Els Mossos d'Esquadra distingeixen un centenar d'agents del Pirineu

Vint-i-cinc anys del desplegament a la zona

Alguns dels agents que van ser distingits en l’acte d’ahir.

Alguns dels agents que van ser distingits en l’acte d’ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar de persones, la majoria d’elles policies, van ser distingides ahir pels Mossos d’Esquadra en el marc del Dia de les Esquadres de l’Alt Pirineu i Aran. L’acte, celebrat al Casino Ceretà de Puigcerdà, coincideix aquest any amb el 25 aniversari del desplegament del cos a la zona. Concretament, es van entregar 110 felicitacions i 11 condecoracions a persones que van portar a terme alguna “actuació meritòria” durant l’any passat.

Així ho va explicar el cap de la regió policial, l’intendent Daniel Pérez, que va indicar que un dels reptes del mig miler d’efectius que hi ha a la zona és “estar al costat de la gent” i donar “tranquil·litat”. Tot això, en un entorn amb un “índex delinqüencial molt més baix que en altres zones molt més poblades”, segons Pérez.L’intendent també va destacar la tasca d’un agent que l’agost de l’any passat va salvar, quan es trobava fora de servei, una família formada per un matrimoni i els seus tres fills originaris de València que van ser sorpresos per una sobtada avinguda del cabal del riu Garona al seu pas per Bossòst. L’agent estava corrent al costat del riu, va sentir els crits i va acudir a socórrer-los, com va avançar SEGRE.

El policia, que es diu Albert, també va ser distingit en l’acte central del Dia de les Esquadres celebrat divendres passat a Barcelona.Per la seua part, el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, va agrair el treball que fa el cos, tenint en compte que s’ha d’adaptar a un territori extens i amb pobles dispersos.Per la seua part, els Mossos d’Esquadra celebraran demà a la Seu Vella de Lleida el Dia de les Esquadres a la Regió Policial de Ponent.

tracking