SEGRE

COMARCAS

Més de quaranta llistes fantasma a Lleida, la majoria del PSC, PP i Vox

Formades per candidats sense vinculació amb el municipi on es presenten || Tant en candidatures d'una sola persona com en algunes de diversos membres

Vista de la Floresta, amb candidatures fantasma del PP i del PSC.

Vista de la Floresta, amb candidatures fantasma del PP i del PSC.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de quaranta llistes fantasma es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig a Lleida. Són candidatures els membres de les quals no tenen relació amb el municipi on es presenten, una pràctica que permet la normativa. La majoria corresponen al PSC i al PP, a les quals se sumen part de les candidatures de Vox.

Els socialistes tenen més de 30 llistes fantasma d’una sola persona. Militants i simpatitzants de Barcelona i la seua àrea metropolitana són alcaldables en pobles com Clariana de Cardener, Pinell, la Vansa i Fórnols, Guixers i Llimiana. També hi ha candidats del PSC lleidatà a qui ningú no sembla conèixer allà on es presenten. Alguns van liderar llistes en altres municipis en comicis anteriors.

El PP té almenys 12 candidatures fantasma d’una persona. Als Omellons, el seu número u va ser edil a Fulleda per CiU, i a Alòs de Balaguer el seu alcaldable estava en la llista de Torregrossa el 2019. Els candidats d’aquestes llistes individuals resideixen a la província de Lleida, però n’hi ha de tot Espanya en candidatures de diversos membres.

A la Seu, Carmen Elena Moreno i Nelly Hilares, 4 i 5 de la llista del PP, formen part de la junta del partit al districte de Vallecas de Madrid. Dos senadores per Alacant i Múrcia, María Adelaida Pedrosa i Violante Tomás del PP al municipi de Bell-lloc.El diputat de Vox per Lleida, Antonio Ramón López, lidera una llista a Bossòst. “Estiuejava allà i coneguts em van proposar presentar-m’hi”, afirma.

En la seua candidatura no hi ha veïns del municipi, i tampoc no n’hi ha en les d’aquest partit a Naut Aran i Vilamòs. Sí que n’hi ha als primers llocs de la de Vielha, que es completa amb membres de fora de la Val. A la Seu i Mollerussa, els alcaldables de Vox no són d’aquests municipis, encara que López va dir que hi han tingut relació.Els partits presenten llistes fantasma en què obtenen vots en les autonòmiques o generals, però recalquen que no és el principal motiu.

“Ens presentem on hi ha gent que ens vol votar, però no fer llistes”, va afirmar el primer secretari del PSC lleidatà, Òscar Ordeig. En la mateixa línia es van expressar PP i Vox. “Molts temen significar-se políticament per temor de represàlies”, va afegir López. També el president del PP lleidatà, Xavier Palau, va al·ludir a la “falta de llibertat” per presentar llistes en alguns municipis.

tracking