SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA SEXUAL

El relat d'una víctima d'agressió sexual per submissió química a Balaguer: “Em va donar una coca-cola oberta i em vaig despertar despullada al seu llit”

Relat de la víctima al primer judici a l'Audiència de Lleida d'agressió sexual per submissió química || La Fiscalia demana una condemna de sis anys de presó

L’acusat, al costat de la traductora, durant el judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida.

L’acusat, al costat de la traductora, durant el judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va acollir ahir el primer judici d’agressió sexual per submissió química a Ponent en el qual la Fiscalia va sol·licitar una condemna de sis anys de presó per a l’acusat per uns fets que haurien tingut lloc el 2018 a Balaguer. La víctima va declarar ahir que va conèixer l’acusat aquell mateix dia, que els van presentar uns amics, amb la mare de la jove present, i que en un moment donat es van quedar sols i van anar a prendre alguna cosa. “Ell em va servir una coca-cola, no recordo si era una llauna o una botella, però ja estava oberta. I després li vaig dir que volia anar-me’n a casa perquè em vaig començar a trobar malament”, va assegurar la jove.

Segons el seu relat, l’acusat va insistir que anessin a casa seua per conèixer la germana d’ell i va reconèixer que va accedir a veure-la, però al carrer. Tanmateix, va declarar que “no sé com, perquè jo no vaig accedir a pujar a casa seua, però l’únic que recordo després és despertar-me al seu llit, que només portava el sostenidor i que hi havia sang als llençols”.

“Estava molt cansada, em feia mal tot”, va afegir. La jove va afegir que l’acusat es va oferir a portar-la fins al seu domicili, on l’esperaven els seus oncles, amb qui viu, i que, com que es trobava malament, se’n va anar a dormir. L’endemà, va dir, va decidir anar al CAP, on es va desmaiar, i la van derivar a l’hospital Arnau de Vilanova, on es va tornar a desmaiar.

“No tenia intenció de mantenir relacions sexuals amb ell. Mai no les havia tingut abans i, al despertar, ell em va explicar que era jo la que m’havia arrancat la roba, m’havia tirat al llit i que hi havia sang perquè m’havia vingut la menstruació”. Per la seua part, els doctors que van declarar com a pèrits van assenyalar que la jove presentava lesions a la zona vaginal que coincideixen amb una “penetració amb força”, encara que no es pot determinar si va ser contra la voluntat de la jove.

D’altra banda, les anàlisis no van detectar cap substància en la víctima, encara que la tècnica de toxicologia va declarar que “podria haver pres una cosa que no es va detectar en l’analítica”. Per la seua banda, la treballadora social de l’EATAV va assenyalar que no van poder valorar la credibilitat del relat de la víctima perquè hauria tingut lloc quan estava adormida o inconscient i que es tracta d’una persona influenciable. Per la seua part, l’acusat va assenyalar que va mantenir relacions consentides amb la víctima, que ella va iniciar, i va negar haver-la drogat per violar-la.

La Fiscalia va mantenir la petició de sis anys de presó per un delicte d’abús sexual amb accés carnal mentre la defensa va sol·licitar l’absolució al considerar que no hi ha prou proves per tombar la presumpció d’innocència.

tracking