SEGRE

Partits sense regidor a la província de Lleida per un o dos vots

Junts, el PSC o la CUP es van quedar a un o dos vots de tenir regidor a Sort, les Borges o Àger || Les paperetes nul·les es disparen un 70% a la província i superen les 4.200

Imatge d’arxiu d’una vista de Sort.

Imatge d’arxiu d’una vista de Sort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts s’ha quedat a només un vot d’aconseguir un regidor a l’ajuntament de Sort, on Sumem-ERC té majoria; el PSC està a dos vots del segon regidor de Tàrrega i a quatre del primer a les Borges Blanques (en cas de tenir-lo, seria a costa d’ERC, que ara pot pactar per arrabassar l’alcaldia a Junts).

A Guissona, la CUP podria tenir regidor amb dos vots més dels que va aconseguir diumenge (101) i a Àger entraria al consistori amb un més (43). A Sant Guim de Freixenet, amb set vots més Compromís Municipal (Junts-Impulsem) hauria aconseguit el segon edil, amb pocs efectes perquè ERC mantindria la majoria amb set edils. Són exemples d’integrants de les llistes electorals als quals l’escrutini ha deixat fora dels ajuntaments pels pèls.

Els partits estan a l’expectativa de les juntes electorals de zona, on avui es desenvoluparà el recompte definitiu dels vots. Si no estan d’acord amb l’assignació de l’escrutini, tenen 48 hores per recórrer. A tot això se li suma l’elevat percentatge de vots nuls i en blanc: en el primer cas, s’han disparat un 70 per cent, la qual cosa significa que en el conjunt dels municipis de Lleida hi ha hagut 4.259 vots invàlids, davant els 2.495 de l’any 2019 (són nul·les, per exemple, les paperetes amb algun esborrall sobre un candidat).

Els vots en blanc han passat de 4.329 a 4.922. Pel que fa als nuls, que obren la porta a impugnacions, són remarcables els registrats a Lleida ciutat (842) i a Tàrrega (153).

tracking