SEGRE

ESNOTICIA

Cinc mossos ferits a l'intentar evitar una 'macrorave' a Ivars de Noguera

Una 'macrorave' s'està celebrant des del cap de setmana a Ivars de Noguera, al costat del pantà de Santa Anna. Els Mossos han muntat un operatiu per evitar que hi accedeixin més persones. Cinc agents van resultar ferits diumenge a la matinada al ser atacats per un grup que es va saltar un control. Hi va haver dos detinguts però un es va escapar.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc agents dels Mossos d’Esquadra van resultar ferits diumenge a la matinada al ser agredits per diverses persones que es van saltar un control policial per accedir a una macrorave il·legal que s’està celebrant a Ivars de Noguera, a prop del pantà de Santa Anna i en la qual ahir encara hi havia unes 400 persones en un campament amb 150 furgonetes, camions, cotxes i autocaravanes procedents de mitja dotzena de països d’Europa. Els policies, que van ser agredits amb barres de ferro i quatre d’ells es trobaven ahir de baixa, van detenir dos homes que anaven en un camió amb matrícula italiana i que va envestir un cotxe patrulla a la zona del Camí del Boix. Poc després, una altra dotació va aconseguir retenir-los i arrestar els dos ocupants.

Tanmateix, altres participants que anaven darrere en altres vehicles van començar a atacar els policies, aconseguint que un dels detinguts fugís amb ells. L’arrestat és un ciutadà italià de 29 anys. La presència dels vehicles es va detectar divendres cap a les 20.00 hores al port d’Àger.

Mossos d’esquadra i de la Guàrdia Civil van identificar una centenar de vehicles, que procedien majoritàriament d’Itàlia i França però també n’hi havia d’Alemanya, Portugal i Holanda, entre d’altres. Pel que sembla, el seu objectiu era acampar per fer la festa clandestina al Pla de les Bruixes, però la policia va aconseguir evitar-la. Ja dissabte, la policia va detectar diversos grups de caravanes en punts de la Noguera i de la Franja i van comprovar que es dirigien a Ivars de Noguera, per la qual cosa van desplegar un dispositiu.

Tanmateix, més d’un centenar de vehicles va aconseguir arribar a Boix, un poble abandonat que es troba a uns cinc quilòmetres del nucli habitat. Allà han muntat un campament amb carpes i potents equips de so on posen música electrònica.D’altra banda, els investigadors creuen que els assistents que hi havia ahir són una part residual de les persones que tenien previst participar en aquesta festa clandestina.

Van envestir un cotxe patrulla i els van atacar amb barres de ferro

L’agressió als policies es va produir al voltant de la una de la matinada de diumenge en un dels camins on havien muntat un control per impedir el pas de més vehicles a la rave. Els agents tenien el cotxe al mig del camí quan un camió amb matrícula d’Itàlia el va envestir per prosseguir amb la marxa. La part davantera del cotxe va quedar del tot destrossada. Més endavant, una altra patrulla va aconseguir donar l’alto al vehicle i van arrestar el conductor i el copilot com a presumptes autors dels delictes d’atemptat a l’autoritat, conducció temerària i danys.

Tanmateix, altres participants que anaven en altres cotxes van baixar dels vehicles i, armats amb barres de ferro, van atacar els policies i van aconseguir que un dels arrestats es pogués escapar. Cinc agents van resultar contusionats i van haver de ser atesos. Quatre d’ells han causat baixa.

També van causar danys en un altre cotxe patrulla.Paral·lelament al dispositiu policial per la festa il·legal, els Mossos han obert una investigació per identificar les persones que van participar en l’agressió. Tant l’home que va fugir com alguns dels implicats ja estan identificats, segons va informar un portaveu policial. També investiguen qui són els organitzadors de l’esdeveniment, que es va convocar per les xarxes socials. La policia mantenia ahir els controls a la zona per evitar que hi accedissin més persones i vehicles. Es desconeix quan seran desallotjats.

Participants a la ‘rave’ ballant ahir al migdia al campament que han muntat.

Participants a la ‘rave’ ballant ahir al migdia al campament que han muntat.MOSSOS D’ESQUADRA

Participants a la ‘rave’ ballant ahir al migdia al campament que han muntat.

Participants a la ‘rave’ ballant ahir al migdia al campament que han muntat.MOSSOS D’ESQUADRA

tracking