SEGRE

L'atzar dona a Junts l'alcaldia de Sarroca de Bellera

Un triple empat a vots del cinquè regidor ha portat a sortejar aquesta posició que determinava la majoria absoluta

Moment en que s'ha extret un sobre d'una urna i donava el cinquè regidor de Sarroca de Bellera, al Pallars Jussà, a Junts.

L'atzar dona a Junts l'alcaldia de Sarroca de BelleraMarta Lluvich / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sarroca de Bellera, al Pallars Jussà, tindrà alcaldessa de Junts, després que un sorteig hagi adjudicat el cinquè regidor a aquesta formació. Les candidates de Junts i Compromís per Sarroca, Míriam Sant i Marta Moyes respectivament, van empatar a 42 vots. Seguides de dos regidors; un de Compromís per Sarroca (38 vots) i una de Junts (35 vots). A la cinquena posició es va donar un triple empat a 34 vots entre un regidor d'ERC i dos de Junts. Aquest empat s'ha desfet aquest dimecres amb un sorteig al Jutjat de Tremp. La sort ha estat de cara de Junts i és qui s'ha emportat el cinquè regidor i d'aquesta manera la majoria absoluta a l'Ajuntament. La composició municipal ha quedat: Junts amb tres regidors i Compromís amb dos regidors.

En una urna s'han dipositat tres sobres amb el nom dels tres candidats a cinquè regidor per Sarroca de Bellera. Se n'ha extret una i ha estat favorable a Junts: Gemma Soler. D'aquesta manera es trencava el triple desempat.

Llistes obertes

Al municipi de Sarroca de Bellera, al Pallars Jussà, tenen la variant del sistema electoral de llistes obertes. Per als municipis que tenen entre 101 i 250 habitants, escullen 5 regidors. Les candidatures poden presentar una llista de fins a 5 candidats i els electors poden votar un màxim de 4 candidats. No es tracta d'un vot a la llista, sinó individual a cada candidat.

Ara, el pròxim 17 de juny els cinc regidors hauran de votar a la futura alcaldessa de Sarroca de Bellera, que no necessàriament ha de ser la persona més votada.

tracking