SEGRE

Llum verda a la rehabilitació d'un edifici de la Seu d'Urgell per a fer deu pisos de lloguer social

L'immoble correspon a un llegat en usdefruit a l'ajuntament i a la planta baixa es crearà un espai d'art

Imatge virtual de la rehabilitació de l'edifici de Cal Pensament per adequar deu habitatges de lloguer social.

Imatge virtual de la rehabilitació de l'edifici de Cal Pensament per adequar deu habitatges de lloguer social.Ajuntament de la Seu d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquesta setmana el projecte d'obra per a la rehabilitació de l'edifici llegat en usdefruit durant 99 anys per Joan Obiols Cordellana, Juanito de Cal Pensament, al passatge de la Missió i que permetrà obtenir deu habitatges de lloguer social. Aquests seran d'una, dos, tres i quatre habitacions i un d'ells estarà destinat a una Llar amb Suport, un recurs d'habitatge i rehabilitació psicosocial per a persones amb malaltia mental a mig camí entre una residència i la vida autònoma. Tanmateix, es reservarà la planta baixa per tal de crear-hi el futur 'Espai d'Art Pensament'. A més, tindrà una etiqueta energètica A, la de màxima eficiència, i no utilitzarà combustibles fòssils.

El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme en funcions de l'Ajuntament de la Seu, Joan Gurrera, ha dit que l'actuació "permetrà augmentar la dotació d'habitatges de lloguer social i fer front a les necessitats del municipi en aquest aspecte". L'edifici, construït al 1980, incorporarà una instal·lació de 48 panells solars a la coberta, els quals permetran obtenir gran part de l'energia necessària pel funcionament de l’edifici. Les obres consistiran en la millora energètica de l'envolupant existent, l'execució de les divisions i revestiments interiors, així com les instal·lacions, per tal que l'edifici es pugui destinar a habitatge. La inversió total de les obres serà de 1.351.263,10 euros i es preveu tinguin una durada de divuit mesos.

tracking